Adriatic Croatia International Club, za djelatnost marina d.d. (ACI d.d.) objavio je Nerevidirane rezultate poslovanja za prvih 9 mjeseci 2018. godine

In Iz zemlje
aci

ACI d.d. izuzetno je zadovoljan rezultatima sezone. U prvih devet mjeseci 2018. godine poslovni prihodi porasli su za 11% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 173,7 milijuna kuna. Prihodi od usluge godišnjeg veza porasli su za 8%, od mjesečnog veza za 12%, od dnevnog veza za 6%, od usluge zakupa za 17%, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 16% dok su ostali poslovni prihodi porasli za 184%. Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano), Split te Korčula. Ukupni rashodi smanjeni su za 1%.

U promatranom razdoblju Društvo je ostvarilo pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 48,2 milijuna kuna što čini povećanje od 14,7 milijuna kuna ili 44% u odnosu na usporedni period. EBITDA je povećana za 22% i iznosi 88,3 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza ostali su na razini prošle godine pa je tako na dan 30.09.2018. godine u ACI marinama boravilo 3.416 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvarena 91 tisuća brod dana što predstavlja pad od 8% u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez se u izvještajnom periodu ostvarilo povećanje od 10% u brod mjesecima.

Tijekom 2018. godine ACI d.d. prvenstveno je usmjeren na podizanje kvalitete pružanja usluga i u tom cilju provodi niz većih i manjih investicijskih ulaganja. Kvaliteta pružanja usluga potvrđena je i kroz dodjelu nagrada HTZ – Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kojoj su marine Dubrovnik i Split ove godine primile nagradu u kategoriji najbolje srednje marine (2. i 3. mjesto).

Najznačajniji investicijski projekt je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, čije otvaranje se planira do konca 2018. godine, a predstavljat će najsuvremeniju marinu na Jadranu koju obilježavaju prvenstveno sigurnost, luksuz, napredne tehnologije i naravno, vrhunska ljepota arhitektonske vizure. Započeti slijed rekonstrukcija marina ACI planira nastaviti i sa rekonstrukcijom ACI marine Korčula u 2019. za koju je u tijeku izrada glavnog i izvedbenog projekta, a u kojem cilju je i kupljeno zemljište sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna. Od ostalih značajnijih ulaganja u izvještajnom periodu ističu se rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer, u vrijednosti od 3,1 milijun kuna, produženje gatova u ACI marini Pula, u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna, rekonstrukcija kompletnog bazenskog postrojenja u vrijednosti od 856 tisuća kuna u ACI marini Dubrovnik te izgradnja dodatnog parkirališta u vrijednosti od 173 tisuće kuna. Ovu sezonu s radom je započelo i sidrište u uvali Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin čime su nautičarima stavljeni na raspolaganje dodatni kapaciteti za privez plovila duljine do 15 metara.

U lipnju 2018. godine Društvo je po prvi puta objavilo i vlastiti godišnji časopis ACI No1, i to u tiskanom i digitalnom obliku. Radi se o vrhunskom magazinu u četverojezičnom luksuznom izdanju koje na jednome mjestu objedinjuje katalog ACI marina te najbitnije informacije za nautičare te ekskluzivne reportaže i lifestyle teme. Časopis je izazvao izuzetan interes javnosti odnosno čitatelja slijedom čega se planira izdanje idućeg broja na proljeće 2019. godine.

Sve marine unutar ACI u srpnju su postale ponosnim nositeljem triju ISO certifikata (ISO 9001:2015 sustav upravljanja kvalitetom; ISO 14001:2015 sustav upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za sustava upravljanja energijom), a u tijeku je i uvođenje četvrtog koji se odnosi na informacijsku sigurnost (27001:2013). Time je ACI potvrdio svoju usmjerenost prema odgovornom poslovanju, korištenju energije te očuvanju okoliša. Dodatno priznanje ACI-ju za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom su i „Plave zastave“ koje su ove godine dodijeljene u čak 18 ACI marina.

ACI postiže odlične rezultate i na području digitalnog poslovanja sa vlastitim sustavom rezervacija. Od ove sezone nautičarima je na raspolaganju i ACI mobilna aplikacija koja omogućava jednostavan i brz pristup informacijama i rezervaciji veza.

ACI d.d. je i tijekom 2018. godine nastavio s dobrom praksom društveno odgovornog poslovanja podržavajući projekte koji su od interesa za društvo odnosno koji su korisni za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini. U tu svrhu ACI podupire rad udruga i drugih organizacija civilnog društva putem donacija koje se u cijelosti dodjeljuju putem javnih natječaja, a koji su vezani za zaštitu okoliša, djecu i mlade, humanitarnu djelatnost, znanost i sport i dr. Nadalje, Društvo donacijama podržava i potrebe javnih ustanova – dječjih bolnica, škola i sl., dok kroz sponzorstva podupire sportske događaje, kulturne manifestacije lokalnog i državnog značaja. Slijedom navedenog, u prvih devet mjeseci na ime donacija isplaćeno 542 tisuće kuna, a na ime sponzorstva 1,2 milijuna kuna.

You may also read!

Podravka

Podravka otvorila najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja

U Podravki je u petak obilježena 100. obljetnica rođenja profesorice Zlate Bartl, jedne od najznačajnijih osoba iz Podravkine bogate

Read More...
Silvia Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK

Silvia Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK

Prioritet Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore mora biti spajanje dizajnera s domaćim proizvodnim industrijama, poručeno je na

Read More...
Hotel Lišanj

Jadranu novi kapaciteti na upravljanje

Crikvenička hotelska tvrtka postojećem portfelju dodala na upravljanje još 403 smještajne jedinice u tri turističke destinacije. Crikvenica, 21. veljače 2020.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.