Adris grupa i dalje uspješno posluje

Vlahovic

U prvih šest mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 2,54 milijarde kuna, što je za pet posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 1,85 milijardi kuna i za četiri posto veći su od prošlogodišnjih. Neto dobit iznosi 167 milijuna kuna, što je, unatoč utjecaju negativnih tečajnih razlika, rast od dva posto.

Maistra je u prvih šest mjeseci 2017. ostvarila 19 posto više noćenja nego u prvom polugodištu 2016., uz povećanje prosječne cijene noćenja od tri posto. Poslovni prihodi iz redovnog poslovanja veći su za 19 posto. Turistički dio Grupe intenzivno ulaže u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda. U tijeku je gradnja hotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju. Početkom godine dovršena je rekonstrukcija smještajnog dijela hotela Eden. U ovoj godini nastavilo se i sa značajnim investicijama u kampove. Najvećim dijelom ulaže se u prateću infrastrukturu te podizanje kvalitete zajedničkih sadržaja kampova. Ukupna ulaganja u 2017. godini procjenjuju se na više od 450 milijuna kuna. Trenutni je booking za 18 posto bolji u usporedbi s prošlom godinom, te potvrđuje pozitivne trendove rasta broja noćenja, uz povećanje prosječne cijene. Osim ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih sadržaja, Maistra je usmjerena i na povećanje prepoznatljivosti i ponude cijele destinacije. Tako je, primjerice, u svibnju ove godine Maistra bila organizator atraktivnog sportskog događaja, prestižnog Beach Polo turnira.

Rast ključnih pokazatelja u odnosu na prethodnu godinu ostvaren je i u hotelu Hilton Imperial u Dubrovniku. Ostvaren je rast prihoda iz poslovanja za 19 posto i, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, rast neto dobiti za 73 posto.

Cromaris je u prvom polugodištu 2017. godine ostvario prodaju od 3.324 tone, što je za jedan posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine. Trendovi pak u srpnju i prognoze za drugi dio godine ukazuju na daljnji rast prodaje i prihoda. Cromaris 77 posto prodanih količina i 79 posto prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima. Prihodi od prodaje proizvoda visoke dodane vrijednosti, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, porasli su za 21 posto. Trenutno čine 30 posto udjela u ukupnoj prodaji, što je u skladu s Cromarisovom strategijom diferencijacije proizvoda. Prihodi od prodaje na razini su prošle godine, a rast troškovne učinkovitosti u proizvodnji povećao je operativnu dobit za 17 posto. Ostvarena je neto dobit u iznosu od 8 milijuna kn, što predstavlja rast od 12 posto.

Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu s ukupnim udjelom od 32,1 posto. Zadržava vodstvo u segmentima životnih i neživotnih osiguranja. Ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija Croatia osiguranje grupe u Hrvatskoj u iznosu od 1.604 milijuna kuna, što je jedan posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, i to unatoč ciljanoj optimalizaciji te smanjenju dijela portfelja. Bruto zaračunata premija na razini Grupe iznosi 1.855 milijuna kuna i za tri posto je veća od prošlogodišnje.

Kombinirani omjer iz redovnog poslovanja, kao jedan od ključnih pokazatelja efikasnosti poslovanja, gotovo je četiri postotna boda bolji od prošlogodišnjeg i iznosi 99. Ostvareni pokazatelji rezultat su uspješno provedenog procesa organizacijskog restrukturiranja. Unaprijeđeni su prodajna organizacija i prodajni procesi te optimiziran dio prodajnog portfelja. Porasla je učinkovitost obrade šteta, a nastavkom digitalizacije pojednostavljeni su i ubrzani poslovni procesi, što je povećalo operativnu učinkovitost društva.

U prvih šest mjeseci 2017. godine CO grupa ostvarila je dobit prije poreza u iznosu od 125 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju ostvarena dobit od 97 milijuna kuna, što je rast od 29 posto. Neto dobit iznosi 102 milijuna kuna, što je za 37 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem.

“Adris investira. Jača konkurentnost svojih poslova i proizvoda, stvara nova radna mjesta i vrijednost svojim dioničarima. Rezultati koje ostvaruju Adrisove tvrtke najbolja su potvrda učinkovitosti naše višegodišnje strategije ulaganja u dugoročne održive i rastuće poslove. Uz organski rast, spremni smo i za nove akvizicije, osobito u poslovima kojima se bavimo”, izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja