AGRIVI dobitnik prestižne nagrade Ujedinjenih naroda za inovacije u poljoprivredi

In Tvrtke i tržišta
AGRIVI

Kvalitetna rješenja za digitalnu poljoprivrede učinkovito mijenjaju način proizvodnje hrane, a AGRIVI je još jednom potvrdio da je u samom svjetskom vrhu.

Krajem srpnja ove godine AGRIVI je, od ukupno 170 konkurenata, ušao među 27 finalista u sklopu natjecanja „Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji“, koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. U konačnici, AGRIVI je odnio pobjedu u kategoriji „Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima“, čime je još jednom potvrdio poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

„Ponosan sam što je AGRIVI još jednom prepoznat kao inovativno tehnološko rješenje koje je doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini. Ova je nagrada još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete AGRIVI softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima. Uz pomoć softvera, kakav je i AGRIVI, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede. S druge strane, njihovom se implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sljedivost pa na taj način potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju. To više nije naša budućnost, već sadašnjost“, naglasio je osnivač i direktor AGRIVI-ja Matija Žulj te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

U prvoj fazi regionalnog natjecanja, prikupljeno je gotovo 200 prijava, iz 38 zemalja. Ukupno je 171 rješenje ispunjavalo uvjete za prijavu na natječaj za digitalnu izvrsnost u poljoprivredi, a u završnicu natjecanja ušlo je 28 rješenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Europe i središnje Azije, u ukupno 7 kategorija. AGRIVI je pobjedu odnio u kategoriji „Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima“, a u konkurenciji u finalu su bili i talijanski Agricolus s.r.l. i xFarm i švicarski OneSoil.

O AGRIVI-ju
AGRIVI je hrvatska tehnološka kompanija koja je razvila jednu od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Kompanija je u proteklih 8 godina nadišla razvojnu fazu start-upa te je etablirana kao priznata tehnološka kompanija, čije je rješenje prisutno u više od 100 zemalja diljem svijeta. AGRIVI ima urede u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu te zapošljava visokoobrazovane stručnjake u odjelima prodaje, marketinga, razvoja proizvoda, agronomske podrške kupcima i ostalim administrativnim područjima. Prema vodećim tvrtkama za istraživanje tržišta, AGRIVI je kontinuirano pozicioniran među vodećim agrotehnološkim tvrtkama u svijetu, a prošle su godine dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća europska food-tech tvrtka.

AGRIVI softver je najkompletnije rješenje za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, a koriste ga profesionalni poljoprivrednici svih veličina, prehrambene kompanije, agro-banke i drugi dionici industrije poljoprivrede i hrane te je lokaliziran na 15 jezika.

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.