Agrolaguna i PZ „Maslinari Istre“ potpisali sporazum o suradnji

In Strateški savezi
fortenova

Maslinarima se osiguravaju kapaciteti i visoka razina kvalitete i zdravstvene ispravnosti prerađenog ulja, a Agrolaguna proširuje kooperantsku mrežu maslinara i ulaže u razvoj maslinarstva.

Agrolaguna i Poljoprivredna zadruga „Maslinari Istre“ potpisali su 3. listopada 2019. u prostorijama Obrtničkog doma u Poreču Ugovor o poslovnoj suradnji.

Ugovor s Agrolagunom osigurava maslinarima u zadruzi kapacitete za preradu te visoku razinu kvalitete i zdravstvene ispravnosti prerađenog ulja, kao temeljne pretpostavke brendiranja ulja s etiketom zaštićene oznake izvornosti koje na razini EU ima ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Istre. Procjenjuje se da će se preraditi oko 60.000 kg ploda masline što bi iznosilo oko 7.000 litara ulja, ovisno o radmanu.

Istodobno, Agrolaguna kroz ovu suradnju povećava proizvodne količine, proširuje kooperantsku mrežu maslinara te posredno ulaže u daljnji razvoj maslinarstva u Istri. Agrolagunina uljara ima kapacitet koji može ispratiti puno veće količine čemu se i nadaju u narednim godinama.

„Iznimno sam zadovoljna što ulazimo u suradnju sa Zadrugom koja okuplja tako veliki broj malih maslinara jer će ta suradnja biti na obostranu korist. Drago mi je da je PZ Maslinari Istre prepoznala Agrolagunu kao kvalitetnog partnera, jer osim poslovnog interesa, ovaj je ugovor Agrolaguni kao najvećoj poljoprivrednoj kompaniji u Istri važan i zbog njegovoj pozitivnog utjecaja na lokalnu zajednicu kroz ulaganje u širenje razvoja maslinarstva u Istri. Uz to, on otvara prilike zajedničke suradnje na razvoju proizvoda, kao i na širenju tržišta za plasman“ – rekla je Nerina Zec, direktorica financija, računovodstva i kontrolinga u Agrolaguni.

Osnivanje Organizacije proizvođača maslina i maslinovog ulja „Maslinari Istre“ potakli su sami maslinari u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu Istarske županije. Cilj je lakši zajednički plasman ulja na tržište i to pod jednom etiketom zaštićene oznake izvornosti. U Zadrugu je ušlo 55 maslinara.

„Osiguranje kapaciteta za preradu važna je pretpostavka zajedničkog nastupa na tržištu i daljnjeg brendiranja našeg ulja, osobito kada je riječ o kontroli kvalitete u procesu. Naš je cilj visokokvalitetan proizvod, više cjenovne katergorije, a suradnja s Agrolagunom u potpunosti omogućuje ispunjavanje tih ključnih pretpostavki“ – rekla je Katja Gašparini, upraviteljica Zadruge „Maslinari Istre.

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.