Airbnb pod pritiskom zbog izvješća o neugodnim iskustvima gostiju

In Iz svijeta
turizam - hotel

Digitalna platforma za rezervaciju smještaja Airbnb izložena je pritisku zbog izvješća neovisne internetske publikacije o neugodnim iskustvima gostiju.

Neugodna iskustava uključuju iznenadne zahtjeve za čišćenjem unajmljenog prostora do otkazivanja rezervacija u zadnji tren i pritužbi gostiju na skrivene kamere u spavaćim sobama i kupaonicama, piše The Bear Cave.

Airbnb nije odgovorio na zahtjev da komentira izvješće. Dionice kompanije pale su u četvrtak poslijepodne pet posto.

Nekoliko istaknutih profesionalnih ‘domaćina’ napustilo je s Airbnb i izgradilo vlastite platforme za rezervaciju smještaja, nudeći i niže cijene.

Veća ponuda smještaja kojim se profesionalno upravlja izravno će konkurirati Airbnbu i mogla bi ugroziti njegov prihod, napominje The Bear Cave u izvješću.

Neki analitičari pak iznose optimističnija predviđanja za Airbnb.

„Airbnb… je pozicioniran na tržištu daleko povoljnije ponude i puno je sličniji Amazonu: sve što se nudi na Amazonu može se uglavnom kupiti i drugim kanalima, ali njegova platforma zato nije manje vrijedna”, rekao je Bernsteinov analitičar Richard Clarke.

Airbnbov prihod porastao je lani za 40 posto, obilježivši najprofitabilniju godinu u povijesti tvrtke. Ponuda smještaja porasla je u četvrtom tromjesečju za 16 posto u odnosu na isto razdoblje 2021., a rezervacije noćenja i doživljaja za 20 posto.

U ožujku kompanija je otpustila dio radnika kako bi smanjila troškove i sačuvala profitabilnost.

Turističke agencije navode u međuvremenu da ne primjećuju naznake slabljenje potražnje od početka godine, unatoč zabrinutosti zbog usporavanja gospodarstva. (H)

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design