Akcija “Kupujmo hrvatsko” slavi 20 rođendan

podravka

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu u četvrtak i petak se održava akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) “Kupujmo hrvatsko”, na kojoj po promotivnim cijenama svoje proizvode prodaje više od 300 hrvatskih proizvođača.

kupujmo-hr

“Danas slavimo jubilarnih 20 godina akcije Kupujmo hrvatsko, a u tih 20 godina iza nas je gotovo 300 akcija i oko 2.000 tvrtki”, rekao je otvarajući akciju predsjednik HGK-a Luka Burilović.

Istaknuvši da je akcija široko poznata, ocijenio je kako je pridonijela tome da svi trgovački lanci drže hrvatske proizvode, jer su prepoznali njihovu vrijednost i kvalitetu.

borovoVažnim je naglasio što se akcijom potiče prodaja hrvatskih proizvoda i jača gospodarstvo, čuvaju radna mjesta i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih.

Savjetnik predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić je kazao kako akcija Kupujmo hrvatsko zaslužuje svaku pohvalu, jer promovira domaće proizvode, održavanje radnih mjesta, zaposlenosti i rast gospodarstva.

HGK, kako je naveo, osim promocije akcije Kupujmo hrvatsko, vrlo aktivno domaće proizvode i tvrtke promiče na međunarodnim tržištima.

galebZagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao sugrađane da posjete akciju te poručio: “Domaće je domaće!”

HGK je s nacionalnom akcijom Kupujmo hrvatsko počeo 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta. (H)

Pročitajte još vijesti!

sabor

U Sabor upućen prijedlog zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

Vlada je sa sjednice održane u srijedu, na svoju prvu godišnjicu, u saborsku proceduru uputila konačni prijedlog zakona o

Read More...
1-Panel 1

Održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“

Danas je u Velikoj Gorici održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer – Kako građani mogu

Read More...
VIPnet

Vipnet jedanaestu godinu zaredom nagrađen Certifikatom Poslodavac Partner

Tvrtki Vipnet d.o.o. jedanaesti je put dodijeljen Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Vipnet se kontinuirano

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!