Akcija “Kupujmo hrvatsko” slavi 20 rođendan

podravka

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu u četvrtak i petak se održava akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) “Kupujmo hrvatsko”, na kojoj po promotivnim cijenama svoje proizvode prodaje više od 300 hrvatskih proizvođača.

kupujmo-hr

“Danas slavimo jubilarnih 20 godina akcije Kupujmo hrvatsko, a u tih 20 godina iza nas je gotovo 300 akcija i oko 2.000 tvrtki”, rekao je otvarajući akciju predsjednik HGK-a Luka Burilović.

Istaknuvši da je akcija široko poznata, ocijenio je kako je pridonijela tome da svi trgovački lanci drže hrvatske proizvode, jer su prepoznali njihovu vrijednost i kvalitetu.

borovoVažnim je naglasio što se akcijom potiče prodaja hrvatskih proizvoda i jača gospodarstvo, čuvaju radna mjesta i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih.

Savjetnik predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić je kazao kako akcija Kupujmo hrvatsko zaslužuje svaku pohvalu, jer promovira domaće proizvode, održavanje radnih mjesta, zaposlenosti i rast gospodarstva.

HGK, kako je naveo, osim promocije akcije Kupujmo hrvatsko, vrlo aktivno domaće proizvode i tvrtke promiče na međunarodnim tržištima.

galebZagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao sugrađane da posjete akciju te poručio: “Domaće je domaće!”

HGK je s nacionalnom akcijom Kupujmo hrvatsko počeo 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta. (H)

Pročitajte još vijesti!

1-plenkovic-1

Predsjednik Vlade u Parizu: Hrvatska želi unaprijediti gospodarske odnose s Francuskom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi danas i sutra u Parizu, gdje je održao sastanak s glavnim tajnikom

Read More...
Plava_Laguna

Plava laguna dobila višečlanu upravu i završava spajanje s Istraturistom

Plava laguna dobila je višečlanu upravu na čelu s predsjednikom Nevenom Staverom koji je do sada bio jedini član,

Read More...
posao

Krajem studenog 188.056 nezaposlenih

Krajem studenog ove godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je registrirano 188.056 nezaposlenih osoba, što je

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!