Akcija “Kupujmo hrvatsko” slavi 20 rođendan

In Sajmovi i izložbe
podravka

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i Europskom trgu u četvrtak i petak se održava akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) “Kupujmo hrvatsko”, na kojoj po promotivnim cijenama svoje proizvode prodaje više od 300 hrvatskih proizvođača.

kupujmo-hr

“Danas slavimo jubilarnih 20 godina akcije Kupujmo hrvatsko, a u tih 20 godina iza nas je gotovo 300 akcija i oko 2.000 tvrtki”, rekao je otvarajući akciju predsjednik HGK-a Luka Burilović.

Istaknuvši da je akcija široko poznata, ocijenio je kako je pridonijela tome da svi trgovački lanci drže hrvatske proizvode, jer su prepoznali njihovu vrijednost i kvalitetu.

borovoVažnim je naglasio što se akcijom potiče prodaja hrvatskih proizvoda i jača gospodarstvo, čuvaju radna mjesta i stvaraju pretpostavke za otvaranje novih.

Savjetnik predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić je kazao kako akcija Kupujmo hrvatsko zaslužuje svaku pohvalu, jer promovira domaće proizvode, održavanje radnih mjesta, zaposlenosti i rast gospodarstva.

HGK, kako je naveo, osim promocije akcije Kupujmo hrvatsko, vrlo aktivno domaće proizvode i tvrtke promiče na međunarodnim tržištima.

galebZagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao sugrađane da posjete akciju te poručio: “Domaće je domaće!”

HGK je s nacionalnom akcijom Kupujmo hrvatsko počeo 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta. (H)

You may also read!

U Općini Poličnik položen kamen temeljac za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju vrijednog 25 milijuna kuna

U Općini Poličnik položen kamen temeljac za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat prisustvovao je danas na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju Centra za

Read More...
tolusic

Više od 26 milijuna kuna za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija

Otvoren je natječaj za provedbu tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ za dodjelu potpore za provođenje aktivnosti

Read More...
Ana_Fresl

58 milijuna kuna za predstavljanje domaćih kompanija na sajmovima u inozemstvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2. Poziv je namijenjen mikro, malim i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.