Aladrović: Zatvaranje trgovačkih centara nije opcija

In Trgovina na malo
trgovina

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je u ponedjeljak kako zatvaranje trgovačkih centara u ovom trenutku sigurno nije opcija.

“Zatvaranje shopping centara u ovom trenutku sigurno nije opcija i osobno smatram da neće biti opcija. Možemo razmatrati eventualno neke epidemiološke dodatne zahtjeve koji će se stavljati pred shopping centre kako bi se smanjilo potencijalno širenje epidemije, ali zatvaranja shopping centara kao takvo u ovom trenutku nije na stolu”, rekao je Aladrović odgovarajući na pitanje novinara prije sjednice Vlade imaju li projekcije koliko bi se još morao opteretiti proračun kada bi se primjerice zatvorili trgovački centri.

Vezano uz procjene potrošnje, kazao je kako su ovi prvi dani prosinca gotovo jednaki potrošnji u trgovini kao i prvim danima prosinca lani. U tom najznačajnijem segmentu u ovo predbožićno i božićno vrijeme ne očekujemo bitnija odstupanja, kazao je.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas da se ovih dana očekuju nova pravila za trgovine.

“U ovom trenutku se razgovara s predstavnicima trgovina koji idu u smjeru dodatnih ograničavanja broja kupaca koji mogu biti u jednoj trgovini, ali sve se radi u razgovorima s predstavnicima tih djelatnosti”, istaknuo je na novinskoj konferenciji Stožera. Dodao je i da ne očekuje da bi broj osoba u trgovinama bio ograničen na jednu osobu na 10 četvornih metara. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.