Alibaba kupio njemačku inovativnu kompaniju za analizu podataka

In Tvrtke i tržišta
alibaba

Kineska internetska trgovina Alibaba Group Holding kupila je njemačku inovativnu tvrtku za analizu podataka Data Artisans za oko 90 milijuna eura, izvijestili su u srijedu njemački mediji.

Data Artisans je osnovan prije pet godina a njegovi su klijenti, uz Alibabu, i Netflix, Uber, Ebay, Huawei i Zalando.

Njegovi osnivači razvili su na Tehnološkom sveučilištu u Berlinu tehnologiju “Apache Flink” za analizu velikih paketa podataka. Tehnologija se bazira na otvorenom kodu a njezina je specijalnost organizacija procesa obrade podataka koja omogućuje istodobno pohranjivanje i analizu.

“Klasične banke podataka temelje se na principu prema kojem se podaci prvo pohranjuju a tek tada obrađuju”, tumači Stephan Ewan, jedan od utemeljitelja Data Artisansa.

Apache Flink omogućuje analizu podataka u realnom vremenu, dodaje.

“Tipični primjeri upotrebe uključuju otkrivanje prijevara u realnom vremenu, izravnu interakciju s korisnicima Interneta i financijske transakcije u realnom vremenu”, pojašnjava suosnivač Data Arisansa Kostas Tzoumas.

Prema pisanju njemačkog poslovnog lista Handelsblatta, Tzoumas i Ewan smatraju Alibabinu akviziciju Data Artisansa strateškim potezom.

Alibaba je klijent Data Artisansa od 2016. godine a akviziciju objašnjavaju “produbljivanjem suradnje” i razvojem softvera koji može obrađivati velike količine podataka.

“Uvjereni smo da ćemo oslanjanjem na tehnološku stručnost oba tima i na zajedničku strast za razvoj zajednice otvorenog koda kreirati strateški savez koji će dodatno potaknuti rast Flink zajednice, ubrzati razvoj tehnologije za obradu podataka i ojačati otvoreno, kolaborativno i konstruktivno okruženje za programere širom svijeta“, izjavio je potpredsjednik Alibaba grupe Jingren Zhou. (H)

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.