Alibaba kupio njemačku inovativnu kompaniju za analizu podataka

In Tvrtke i tržišta
alibaba

Kineska internetska trgovina Alibaba Group Holding kupila je njemačku inovativnu tvrtku za analizu podataka Data Artisans za oko 90 milijuna eura, izvijestili su u srijedu njemački mediji.

Data Artisans je osnovan prije pet godina a njegovi su klijenti, uz Alibabu, i Netflix, Uber, Ebay, Huawei i Zalando.

Njegovi osnivači razvili su na Tehnološkom sveučilištu u Berlinu tehnologiju “Apache Flink” za analizu velikih paketa podataka. Tehnologija se bazira na otvorenom kodu a njezina je specijalnost organizacija procesa obrade podataka koja omogućuje istodobno pohranjivanje i analizu.

“Klasične banke podataka temelje se na principu prema kojem se podaci prvo pohranjuju a tek tada obrađuju”, tumači Stephan Ewan, jedan od utemeljitelja Data Artisansa.

Apache Flink omogućuje analizu podataka u realnom vremenu, dodaje.

“Tipični primjeri upotrebe uključuju otkrivanje prijevara u realnom vremenu, izravnu interakciju s korisnicima Interneta i financijske transakcije u realnom vremenu”, pojašnjava suosnivač Data Arisansa Kostas Tzoumas.

Prema pisanju njemačkog poslovnog lista Handelsblatta, Tzoumas i Ewan smatraju Alibabinu akviziciju Data Artisansa strateškim potezom.

Alibaba je klijent Data Artisansa od 2016. godine a akviziciju objašnjavaju “produbljivanjem suradnje” i razvojem softvera koji može obrađivati velike količine podataka.

“Uvjereni smo da ćemo oslanjanjem na tehnološku stručnost oba tima i na zajedničku strast za razvoj zajednice otvorenog koda kreirati strateški savez koji će dodatno potaknuti rast Flink zajednice, ubrzati razvoj tehnologije za obradu podataka i ojačati otvoreno, kolaborativno i konstruktivno okruženje za programere širom svijeta“, izjavio je potpredsjednik Alibaba grupe Jingren Zhou. (H)

You may also read!

gastro

Na ZV od 20. do 24. veljače sajmovi Nautika, Hotel&gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 20. do 24. veljače će se održati sajmovi Nautika, Hotel&Gastro, Dani lova i ribolova

Read More...
Valamar Argosy Hotel

Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna

Valamar Riviera sklopila je danas sporazum sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije kojim

Read More...
vojna

Hrvatske tvrtke na najvećem sajmu vojne industrije

„Uz godišnji izvoz od preko 100 milijuna eura, tvrtke hrvatske obrambene industrije poznati su kao provjereni dobavljači s proizvodima

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.