Alibaba uvećala neto dobit 37 posto, a prihode 41 posto

In Tvrtke i tržišta
alibaba

Kineska internetska kompanija Alibaba u zadnjem lanjskom tromjesečju ostvarila je neto dobit od gotovo 31 milijardu juana (4,92 milijarde dolara), što je za 37 posto više nego godinu dana ranije i iznad očekivanja analitičara.

Ta druga najvrednija kompanija u Aziji s dionicama izlistanima na burzi, nakon Tencenta, u tom je razdoblju povećala svoje prihode za 41 posto, na 117,28 milijardi juana (15,5 milijardi dolara).

Unatoč impresivnom rastu prihoda, riječ je o najslabijoj stopi rasta Alibabinih prihoda od 2016., na što su utjecali usporavanja rasta kineskog gospodarstva i američko-kineski trgovinski rat.

Budući da se podatak o prodaji Alibabe često koristi kao pokazatelj stanja maloprodaje u drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, investitore je ponešto zabrinulo usporavanje stope rasta prodaje.

No, glavni izvršni direktor Alibabe Daniel Zhang poručio je da u kompaniji ostaju optimistični u pogledu budućnosti, pri čemu mlađi kupci i dalje ostaju glavni pokretač prodaje.

A zahvaljujući snažnom rastu neto dobiti, kao i rekordnim ulaganjima Alibabe u 2018., cijena dionice te kompanije na njujorškoj burzi u srijedu je po objavi poslovnih rezultata kompanije porasla za više od šest posto.

Kompanija je lani uložila rekordnih 278,8 milijardi juana (41,6 milijardi dolara) u razvoj proizvoda, prodaju i marketing, povećavši svoja ulaganja za 87 posto u odnosu na 2017. (H)

You may also read!

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

U HGK dodijeljene nagrade Top of the Funds

Imovina investicijskih fondova narasla za 57 posto Hrvoje Krstulović i Josip Zaher „Investicijski fondovi i društva važna

Read More...
Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana

Kako povećati sigurnost hrane tijekom uskrsnih blagdana?

Savjeti za sigurnu blagdansku kupovinu Kupovina hrane je prvi korak u osiguranju sigurnih namirnica za vašu obitelj. Pravilan način kupovine

Read More...
lova

Učinkovitija provedba reformi

Nacionalni program reformi 2019. predstavlja kontinuitet prethodnih takvih programa fokusirajući se na tri identična cilja sadržana i u prošlogodišnjem

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.