Alibaba uvećala neto dobit 37 posto, a prihode 41 posto

In Tvrtke i tržišta
alibaba

Kineska internetska kompanija Alibaba u zadnjem lanjskom tromjesečju ostvarila je neto dobit od gotovo 31 milijardu juana (4,92 milijarde dolara), što je za 37 posto više nego godinu dana ranije i iznad očekivanja analitičara.

Ta druga najvrednija kompanija u Aziji s dionicama izlistanima na burzi, nakon Tencenta, u tom je razdoblju povećala svoje prihode za 41 posto, na 117,28 milijardi juana (15,5 milijardi dolara).

Unatoč impresivnom rastu prihoda, riječ je o najslabijoj stopi rasta Alibabinih prihoda od 2016., na što su utjecali usporavanja rasta kineskog gospodarstva i američko-kineski trgovinski rat.

Budući da se podatak o prodaji Alibabe često koristi kao pokazatelj stanja maloprodaje u drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, investitore je ponešto zabrinulo usporavanje stope rasta prodaje.

No, glavni izvršni direktor Alibabe Daniel Zhang poručio je da u kompaniji ostaju optimistični u pogledu budućnosti, pri čemu mlađi kupci i dalje ostaju glavni pokretač prodaje.

A zahvaljujući snažnom rastu neto dobiti, kao i rekordnim ulaganjima Alibabe u 2018., cijena dionice te kompanije na njujorškoj burzi u srijedu je po objavi poslovnih rezultata kompanije porasla za više od šest posto.

Kompanija je lani uložila rekordnih 278,8 milijardi juana (41,6 milijardi dolara) u razvoj proizvoda, prodaju i marketing, povećavši svoja ulaganja za 87 posto u odnosu na 2017. (H)

You may also read!

1-Ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

SURADNJA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I HPB-a: PROGRAM RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ZA BRANITELJE Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su

Read More...
Europa Donna Hrvatska

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16

Read More...
Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.