Allianz lider u životnim osiguranjima

In Osiguranja
allianz

Allianz Zagreb s tržišnim udjelom od 18,50 posto i bruto premijskim prihodom od 539,7 milijuna kuna i u 2016. zadržao poziciju lidera u životnim osiguranjima.

Allianz Zagreb d.d. je i u 2016., jednoj od izazovnijih godina za osiguravatelje na hrvatskom tržištu koju su obilježile strukturne promjene u upravljanju, ponudi proizvoda i odnosima s klijentima, nastavio uspješno poslovati te je godinu završio na vodećoj poziciji u životnim osiguranjima slijedom čega i 2017. započinje kao lider u tom tržišnom segmentu.

U životnim osiguranjima Allianz je u 2016. zabilježio rast premijskog prihoda od 0.74 posto, ali je istodobno uspješno obranio dugogodišnju lidersku poziciju. Allianzova premija u životnim osiguranjima u 2016. godini iznosila je 539,7 milijuna kuna, a tržišni udjel 18,50 posto.

Kao predvodnik tržišnih trendova Allianz je još sredinom 2015. zbog promjena na tržištu kapitala i niskih kamatnih stopa započeo s promjenama u ponudi životnih osiguranja uvodeći na tržište unit linked proizvod Allianz Prospekt jednokratno. Za razliku od klasičnih proizvoda životnog osiguranja ovaj proizvod uz sigurnost i atraktivna dopunska pokrića omogućava i ostvarivanje većih prinosa ulaganjem u investicijske fondove pri čemu rizik ulaganja snosi sam klijent.

U 2016. Allianz je ponudu životnih osiguranja proširio još jednim proizvodom s investicijskom komponentom. Riječ je o unit linked proizvodu Allianz Prospekt višekratno koji uz osigurateljna pokrića omogućava ulaganje u košaricu investicijskih fondova s tim da strategiju ulaganja odabire sam ugovaratelj.

U uvjetima niskih kamatnih stopa, s klasičnih životnih osiguranja preusmjerili smo se na osiguranja s investicijskom komponentom s čvrstim uvjerenjem da su ovi proizvodi na dulji rok bolji i za klijente i za osiguravatelje, što se pokazalo ispravnim. Pri tome smo bili svjesni i nužnosti pojačanog ulaganja u edukaciju klijenata s obzirom da oni kod tih proizvoda preuzimaju investicijski rizik. Transparentnost takvih proizvoda i informiranost klijenata su od najveće važnosti i to ostaju naši prioriteti. Zadovoljni smo što smo s takvim pristupom uspješno zadržali poziciju lidera u životnim osiguranjima”, komentirao je predsjednik Uprave Boris Galić.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.