Allianz uveo novi paket proizvoda za sigurnu budućnost

In Financije i gospodarstvo
optimum

Allianz Zagreb i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi prvi puta udružuju snage i na tržište izlaze s inovativnim i atraktivnim paketom Allianz Optimum koji objedinjuje dva proizvoda – riziko životno osiguranje i dobrovoljnu mirovinsku štednju.

Novi paket Allianz Optimum klijentima omogućava ugovaranje riziko životnog osiguranja sa svim njegovim pogodnostima u kombinaciji sa štednjom u dobrovoljnom mirovinskom fondu. Na taj način klijenti mogu zaštiti sebe i svoju obitelj od neugodnih i teških situacija koje donosi smrt nekog od članova obitelji, a istovremeno štedjeti za mirovinu, uz dodatne poticaje koje na dobrovoljnu mirovinsku štednju isplaćuje država.

Ovaj paket donosi i posebne pogodnosti za one koji brinu o svome zdravlju, pa će nepušači i osobe povoljnijeg tjelesnog indeksa plaćati nižu premiju, odnosno nižu cijenu osiguranja.

Kristina Lulić, direktorica Sektora za životna osiguranja iz Allianza

-Na ovaj način i mi sa svoje strane želimo potaknuti klijente da vode računa o svome zdravlju i usvoje zdrave životne navike. One koji to čine nagrađujemo povoljnijim cijenama osiguranja, istaknula je Kristina Lulić, direktorica Sektora za životna osiguranja iz Allianza.

Pojasnila je kako promjene na tržištu kapitala u posljednjih nekoliko godina utječu i na promjene u ponudi životnih osiguranja. Donedavno na tržištu su dominirale police koje nude i mogućnost štednje odnosno zajamčen iznos uštede nakon što istekne polica životnog osiguranja, no sve ih više zamjenjuju klasično riziko osiguranje života bez štednje i životna osiguranja u kombinaciji s ulaganjem u investicijske fondove tzv. unit linked police.

-Udruživši snage s vodećim dobrovoljnim mirovinskim fondom na tržištu kreirali smo inovativnu ponudu. Paket Allianz Optimum omogućava visoku razinu zaštite od rizika smrti, do iznosa od 210.000 eura, uz atraktivnu štednju u mirovinskom fondu, napominje Kristina Lulić iz Allianza dodajući kako paket nudi i široku paletu dopunskih pokrića te fleksibilnost njihovog naknadnog ugovaranja odnosno promjene ovisno o promjeni životnih okolnosti.

Saša Novosel, predsjednik Uprave AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova

-Štednja u dobrovoljnom mirovinskom fondu uz prinose koje fond ostvari zahvaljujući ulaganju na tržištu kapitala donosi i državne poticaje što ju čini dodatno atraktivnom. Dobrovoljna mirovinska štednja je nasljedna i stoga je poželjan način za osiguravanje ne samo svoje financijski stabilnije budućnosti već i svojih članova obitelji. U kombinaciji s riziko životnim osiguranjem obitelj je financijski zbrinuta i može računati na značajnu pomoć ovisno o ugovorenoj svoti, i u slučaju prerane smrti koja prekine mirovinsku štednju, ističe Saša Novosel, predsjednik Uprave AZ dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Na sredstva uložena u mirovinsku štednju država isplaćuje dodatna poticajna sredstva (DPS) od 15%, odnosno do maksimalno 750 kuna godišnje za iznos štednje od 5.000 kuna. Mirovinska štednja prema zakonu je na raspolaganju nakon 50. godine života i isplaćuje se prema definiranim modelima isplate, a klijenti sami biraju model ulaganja ovisno o planiranom vremenu štednje i sklonost umjerenom ili manjem riziku.

You may also read!

Horvat

Održana konferencija Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje

U organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta 11. prosinca 2018., u Zagrebu je održana konferencija pod nazivom "Tematska inovacijska

Read More...
keks

Predstavljen KEKS Pay – jedinstvena aplikacija za besplatno slanje i primanje novaca

Erste banka u utorak je predstavila inovativnu mobilnu aplikaciju pod nazivom KEKS Pay, koja omogućava brzo i sigurno slanje

Read More...
Osječajnik

Osječajnik u Supercaffeu nezaobilazno mjesto zagrebačkog Adventa

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.