Američki proizvođač igračaka ukida tisuću radnih mjesta

In Vijesti iz svijeta
Hasbro

Američka tvrtka za proizvodnju igračaka Hasbro objavila je da će otpustiti do tisuću radnika kako bi do 2025. godine uštedjela do 300 milijuna dolara godišnje.

Hasbro će tako otpustiti oko 15 posto radne snage u podružnicama širom svijeta.

“Usredotočeni smo na provedbu dubinskih promjena koje bi trebale značajno smanjiti troškove i povećati naše stope rasta i profitabilnost”, rekao je izvršni direktor Chris Cocks.

U sklopu organizacijskih i komercijalnih promjena predsjednik i glavni poslovni direktor Eric Nyman otići će iz tvrtke, a odjel potrošačkih proizvoda odgovarat će izravno izvršnom direktoru, navodi se u priopćenju Hasbroa.

Kompanija je preliminarno izvijestila da joj je prihod u četvrtom tromjesečju 2022. pao 17 posto, na oko 1,68 milijardi dolara.

Prilagođena dobit po dionici trebala bi iznositi od 1,29 do 1,31 dolara, kada se isključe troškovi. Kada se i oni uključe u izračun, kompanija je tromjesečje zaključila s gubitkom po dionici od 93 centa do jednog dolara. (H)

You may also read!

poljoprivreda

U proljetnu sjetvu s jeftinijim gnojivom, ali i padom cijena uroda

Ove ćemo godine imati jeftiniju proljetnu sjetvu nego lani, rekao je za Hinu član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore

Read More...
sajam

Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći

Read More...
vina

Hrvatski vinari predstavljaju se na najvećem sajmu vina ProWein u Düsseldorfu

Jedna od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Europi i svijetu prilika je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design