Hanfa potpisala Sporazum o razumijevanju iz područja alternativnih investicijskih fondova s Komisijom za financijske usluge Guernseya

In Financije i gospodarstvo
Zigman, Mason

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Komisija za financijske usluge Guernseya (Guernsey Financial Services Commision – GFSC) sklopili su ESMA-in Sporazum o razumijevanju u vezi s upravljanjem alternativnim investicijskim fondovima. Sporazum su potpisali predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman i glavni direktor Komisije za financijske usluge Guernseyja, William Mason.

„Ovo je drugi Sporazum o razumijevanju u okviru Direktive o upraviteljima alternativnih investicijskih fondova (Direktiva AIFMD) koji je Hanfa potpisala s nadzornim tijelom izvan granica EU i predstavlja dodatan iskorak u poticanju prekograničnih tokova ulaganja u području investicijskih fondova. Naša suradnja doprinijet će boljoj zaštiti potrošača, poticanju tržišnog i financijskog integriteta te dodatnom osnaživanju povjerenja u stabilnost financijskog sustava. I dalje ćemo nastaviti djelovati u pravcu širenja međunarodne suradnje Hanfe s institucijama iz trećih zemalja.“ – istaknuo je tim povodom predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, Ante Žigman.

S obzirom na rastuću globalizaciju svjetskih financijskih tržišta i porast prekograničnog poslovanja i aktivnosti upravitelja alternativnih investicijskih fondova, ovaj Sporazum definira suradnju dvije institucije potpisnice Sporazuma u vezi s nadzorom upravitelja alternativnih investicijskih fondova te nadzorom njihovih posrednika i depozitara koji prekogranično djeluju u jurisdikcijama koje su potpisnice ovog Sporazuma, odnosno u Hrvatskoj i Guernseyju.

Sklapanje Sporazuma o razumijevanju u okviru Direktive AIFMD inicijativa je Hanfe usmjerena na uklanjanje prepreka za prekogranična ulaganja i olakšavanje tokova investicija te stvaranje dodatnih mogućnosti ulagateljima i industriji investicijskih fondova.

You may also read!

belje

Započela berba rajčica u stakleniku Belja

U stakleniku Belja u Mitrovcu, u Baranji, prošlog tjedna su ubrane prve ovogodišnje rajčice. Ukupno 50 tona zrelih rajčica

Read More...
MAGROS-2020

Dobrodošli na 32. MAGROS! Glavna je tema: Povratak u budućnost – Nova maloprodajna revolucija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 32. tradicionalnu, najveću konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2020. Ovogodišnja tema je:

Read More...
METRO zaposlenici

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak

METRO prodajni centri neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak, 12. i 13. travnja 2020. Vrata svojih 10 prodajnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.