Arena Centar u Zagrebu doživio je jednu od najvažnijih poslovnih godina od svog otvaranja 2010.

arena

Arena Centar, najveći trgovački centar u Zagrebu, doživio je jednu od najvažnijih poslovnih godina od svog otvaranja 2010. Arena Centar potvrdio je svoju jasnu vodeću ulogu u sektoru trgovačkih centara, povećavši promet trgovina za 10 % u usporedbi s 2015. i privukavši preko 9 milijuna posjetitelja. Tijekom prošle godine, NEPI – New Europe Property Investment plc – vodeća grupacija za investicije i razvoj nekretnina u srednjoj i istočnoj Europi – kupila je Arena Centar.

Arena Centar je imao snažne rezultate tijekom 2016. Najmovi prostora rezultirali su 95-postotnom popunjenošću prostora. Najsnažniji su rezultati bili u prometima trgovina zakupaca, s povećanjem od 10 %, i u potrošnji posjetitelja, koja se povećala za 7 %. Promet i potrošnja posjetitelja pokazuju kontinuiran stabilan rast, što je rezultat usmjerene poslovne i marketinške strategije koja odgovara oporavku lokalnoga gospodarstva.

Što se tiče ponude brendova, Arena Centar je potvrdio svoju poziciju najboljeg centra za ulazak brendova koji su ili novi na tržištu ili snažni međunarodni brendovi. U 2016. su se u Arena Centru otvorile 22 nove trgovine, među kojima prednjače tematski uređen restoran Old Wild West i prva NYX Professional Makeup trgovina u Hrvatskoj. Nedavno je, kao treći u svijetu svoje vrste, u mješavinu zakupaca dodan i Samsung Experience Store. Nova otvaranja bila su popraćena s 13 važnih proširenja, uključujući tri Inditexova dućana (Zara, Bershka i Pull&Bear).

GfK Centar za istraživanje tržišta u svibnju 2016. potvrdio je visoku razinu zadovoljstva kupaca. Zadovoljstvo kupaca proizlazi iz ozračja trgovačkog centra (čistoća, radno vrijeme), kina, dostupnosti parkinga te dobre ponude trgovina i proizvoda. Dodatno se odražava duljinom posjeta i trošenjem tijekom posjeta: posjetitelji prosječno potroše jedan i pol sat u Centru, a više od 75 % njih tijekom svoje posjete odluči se na kupovinu.

U studenom 2016. NEPI je kupio Arena Centar s 62.100 m2 ukupne bruto površine za iznajmljivanje, kao i 4,4 ha pripadajuće zemlje. Cijena je iznosila 237,5 milijuna eura, što ju čini najvišom transakcijom u južnoistočnoj Europi dosada. NEPI je započeo s implementiranjem menadžerskih i operativnih vještina u Centru, s ciljem optimizacije i povećanja vrijednosti imovine kako bi se dodatno osnažila vodeća pozicija Arena Centra na tržištu u regiji. U planu su i daljnja poboljšanja ponude zabave i komercijalne ponude novim brendovima.

Marius Barbu, Asset Manager, NEPI, naglasio je: „Arena Centar i NEPI na tržište donose najvišu kvalitetu, uz izvanrednu komercijalnu vrijednost, svijetlu budućnost koju jamči nova akvizicija i jedinstvenu ponudu za zajednicu. Planiramo dodatno povećati vrijednost imovine i ponuditi javnosti jedinstveno i neusporedivo odredište za kupnju i zabavu dovođenjem novih modnih marki i poboljšanjem ponude zabave. Postojećim kapacitetima namjeravamo dodati 6.000 m2 GLA ukupne bruto površine za iznajmljivanje, i planiramo širenje oko trgovačkog centra novim objektima, s namjerom bolje povezanosti sa susjednom Arenom Zagreb.“

U prvom kvartalu 2017. očekuju se nova važna otvorenja u Centru. MAC Cosmetics i brzorastuća hrvatska tvrtka Family upravo ovdje otvaraju svoje nove trgovine.

Pročitajte još vijesti!

111 nova linija AGELESS Kozmetike Afrodita

Kozmetika Afrodita ruši stereotipe o idealima ljepote

U prekrasnom ambijentu Boutique Hotela Le Premier u Zagrebu Kozmetika Afrodita je s medijskim predstavljanjem nove kozmetičke linije AGELESS

Read More...
burilovic

76 posto poduzetnika u Hrvatskoj poslovnu i investicijsku klimu smatra nepoticajnom

Većina poduzetnika u Hrvatskoj, njih 76 posto, poslovnu i investicijsku klimu u zemlji ocjenjuje nepoticajnom, 23 posto navodi da

Read More...
dalic bled

Potpredsjednica Vlade RH na sastanku s ministrima susjednih zemalja na temu Agrokora

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas na Bledu s

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake