Artifex – znatna pomoć Obrtničke komore Zagreb obrtnicima u poslovanju

1-hok-zgrada

Obrtnička komora Zagreb 13. je listopada 2017. godine uz potporu Grada Zagreba pokrenula projekt Artifex- zajednička prodaja – „Obrtnička shopping zona Zagreb“ koji ima za cilj promidžbe i promocije obrtničkih proizvoda.

Po uzoru na velike trgovačke lance Komora je okupila obrtnike iz užeg centra starog Zagreba koji imaju dugu tradiciju kako bi kroz kuponsku prodaju – poklon bonovi uz popust približila građanima unikatne, hand made proizvode vrhunske kvalitete, po mjeri, i usluge naših članova. U projekt su uključene brojne obrtničke struke / u prvom objavljivanju njih 46/: cvjećari, krznari, klobučari, zlatari, frizeri, krojači, dizajneri, uramljivači slika, obućari, fotografi, optičari, izrada rukotvorina i dr.

To je ujedno i nadogradnja projekta Zagrebcrafts koji na Internet stranicama promovira stare tradicijske i deficitarne obrte, a također i projekta Artifex zajednička nabava u kojem našim obrtnicima nudimo pogodnosti kupnje kod brojnih dobavljača.

Želja nam je na ovaj način vratiti građane u centar grada, oživiti staru gradsku jezgru, te potaći građane na kupnju proizvoda vrhunske kvalitete u izradi naših obrtnika.

Početkom 2015. godine započeo je projekt Artifex – zajednička nabava koji ima za cilj obrtnicima smanjiti ulazne troškove nabave opreme, repromaterijala, energenata i dr. u tom smislu Obrtnička komora Zagreb je do danas zaključila sporazume o suradnji na ovom projektu s više od 85 dobavljača od kojih su najtraženiji HEP- opskrba, INA, Pevec, Makro-Mikro, HGSPOT, Allianz osiguranje, Raiffeisen Bank, ali i brojni drugi dobavljači o kojima možete više doznati na našoj web stranici www.okz.hr Klikom na logo svakog od dobavljača doznati ćete dogovorene popuste. Također objavljen je i pravilnik o pravima i obvezama članova u Artifexu, što bi bilo dobro pročitati.

Projekt je vrlo jednostavno zamišljen, pravo sudjelovanja imaju svi obrtnici članovi OKZ-a koji uredno podmiruju komorski doprinos. Postupak provjere urednog članstva je vrlo jednostavan. Prilikom kupnje dobavljač upisuje OIB obrtnika u posebno kreiran informatički program www.okz.hr/artifex, s kojim je u konstantnoj vezi, te momentalno dobiva podatak da li se obrtniku može ili ne može odobriti ugovoreni popust. Neki od dobavljača imaju svoje korisničke kartice / INA, Auto kuća Tokić/ o čemu se također može informirati klikom na logo dobavljača.
Obrtnici se učlanjuju u projekt elektronski, popunjavanjem pristupnice na web stranici, ili dolaskom u OKZ, odnosno dostavom pristupnice koju također objavljujemo u Obrtničkom listu. Do sada ovaj projekt koristi više od 6000 naših članova, a želja nam je da ga koriste svih 17.500 članova koliko ih ima OKZ.
Pored ovih projekata obrtnici mogu koristiti i projekt Zagreb Crafts web platformu na kojoj se reklamiraju stari tradicjiski i umjetnički obrti grada i županije, www.zagrebcrafts.hr

Pročitajte još vijesti!

Designer Outleta Croatia

Svečano otvoren Designer Outlet Croatia

U četvrtak, 21. lipnja, svečanim presijecanjem ružičaste vrpce, proslavljeno je nestrpljivo iščekivano otvorenje novog premium outleta u Hrvatskoj, Designer

Read More...
dow

Na Wall Streetu Dow Jones pao, S&P 500 porastao

Na Wall Streetu je u srijedu u opreznom trgovanju Dow Jones indeks oslabio četvrti dan zaredom, dok je S&P

Read More...
lova

Zagrebačka plaća za ožujak 7.302 kune

Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7.302 kune i bila je nominalno 4,9 posto veća nego

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake