Atlantic preuzima distribuciju proizvoda kompanije Mars u Hrvatskoj

In Logistika
Slaven Romac

Od novog Ugovora se u 2018. očekuje preko 100 milijuna kuna dodatnog prihoda

Atlantic Grupa s početkom veljače 2018. godine postaje službeni distributer ukupnog portfelja kompanije Mars na hrvatskom tržištu. Novi Ugovor je vrijedan preko 100 milijuna kuna, koliko se u 2018. očekuje u vidu dodatnog prometa kroz distribuciju tri nove kategorije proizvoda – Mars čokoladnog programa, Mars prehrambenih proizvoda i Mars proizvoda za kućne ljubimce.

Novi proizvodni asortiman uključuje robne marke kao što su Twix, Mars, Bounty, Snickers, M&M’s, Pedigree, Whiskas, Kitekat i Uncle Ben’s. Atlantic Grupa još od 1991. godine distribuira Wrigley asortiman, koji od 2008. postaje dio Mars kompanije. Zahvaljujući odličnim rezultatima i kvaliteti usluge partnerstvo je prošireno i na preostali asortiman.

Dokazano pouzdan distribucijski partner

Od novog partnerstva u distribuciji se, zbog sinergija u upravljanju širim Mars portfeljem, očekuje povećanje tržišnih udjela proizvoda iz Marsovog asortimana i rast višim stopama od njihovih pojedinačnih kategorija.

„Imamo odlična iskustva i značajna očekivanja od partnerstva s Atlanticom na području distribucije Mars proizvoda u Hrvatskoj. Kroz dosadašnju distribuciju Wrigley asortimana potvrdili smo kako je riječ o partneru od kojega možemo očekivati nastavak izvrsne suradnje. Ovim Ugovorom se dodatno proširuje i zaokružuje već postojeća suradnja kompanije Mars i Atlantica, čime očekujemo još bolji ukupan rezultat prema svim relevantnim tržišnim parametrima”, rekla je po potpisivanju Ugovora Darja Šušteršič, direktorica tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mars.

„Iznimno smo ponosni što možemo objaviti sklapanje novog distribucijskog ugovora. To potvrđuje ozbiljnost naših planova i najava o daljnjem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u Atlanticu i, što je jednako važno, našu predanost realizaciji vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Osobito nam je drago što je Mars kao korporacija svjetskog renomea i iskustva prepoznala u Atlanticu stabilnog, vrijednog i ambicioznog partnera. Imamo odlične pretpostavke za uspješnu suradnju kroz dosadašnji rezultat i partnersko povjerenje s kojim ulazimo u novi posao“, komentirao je Slaven Romac, Glavni direktor strateškog distribucijskog područja Hrvatska u Atlantic Grupi.

Najbolji s najboljima

Mars je jedna od najvećih svjetskih kompanija sa više od sto godina tradicije i nekim od najpoznatijih robnih marki na svijetu za ljude i kućne ljubimce. Mars ostvaruje neto prihode od prodaje od gotovo 35 milijardi dolara i posluje u najraznovrsnijim globalnim kategorijama, koje obuhvaćaju: brigu o kućnim ljubimcima, konditorske proizvode, prehrambene proizvode i napitke. Kompanija posluje u više od 80 zemalja diljem sveta.

Atlantic Grupa je vodeći regionalni distributer robe široke potrošnje, sa mrežom od 19 distribucijskih centara, preko tisuću dostavnih vozila i direktnim pristupom na više od 60 tisuća prodajnih mjesta u JI Europi. Kao jedan od pionira suvremene distribucije u Hrvatskoj, Atlantic ima visoko razvijena znanja u području upravljanja kategorijama proizvoda, upravljanja ključnim kupcima, logistici i trade marketingu.

You may also read!

1-Ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali sporazum o poticanju poduzetništva branitelja

SURADNJA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I HPB-a: PROGRAM RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ZA BRANITELJE Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka potpisali su

Read More...
Europa Donna Hrvatska

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16

Read More...
Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Coca-Cola HBC Hrvatska ponovno u TOP 5 Poslodavaca Partnera

Tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i ove je godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.