BAT promijenio upravljačku strukturu, e-cigarete postaju dio temeljnog poslovanja

bat

British American Tobacco izvijestio je u četvrtak da je reorganizirao regionalnu upravljačku strukturu u sklopu planirane integracije e-cigareta u temeljno poslovanje i jačanja pozicije u tom segmentu tržišta.

Najava promjene upravljačke strukture nadovezuje se na 49 milijardi dolara vrijedno preuzimanje američkog proizvođača duhanskih proizvoda Reynolds Americana, zahvaljujući kojem BAT-ov portfelj sada uz Lucky Strike i Vype uključuje i brendove Camel i Vuse.

“Nakon što smo izgradili uspješno poslovanje s proizvodima nove generacije, osiguravši mu temelje za značajan rast, planiramo ga u cijelosti integrirati (u temeljno poslovanje) kako bismo iskoristili obujam i stručna znanja cijele grupe za pokretanje rasta na području koje brzo postaje ključnim dijelom našeg temeljnog poslovanja”, navodi se u BAT-ovom priopćenju.

Kompanija planira ove godine udvostručiti broj zemalja u kojima prodaju e-cigarete i isto ponovo učiniti iduće godine kako bi osigurali poziciju na rastućem tržištu u odnosu na konkurente Philip Morris International i Imperial Brands.

BAT, koji je od 2015. godine vlasnik Tvornice duhana Rovinj, i Philip Morris prvi su među proizvođačima duhanskih proizvoda odlučili prije nekoliko godina uložiti u alternativu klasičnim cigaretama s obzirom na pad broja pušača pod utjecajem spoznaje o štetnom utjecaju pušenja na zdravlje.

Najavljena promjena BAT-ove strukture nadovezuje se i na prošlomjesečni prijedlog američke uprave za hranu i lijekove o smanjenju količine nikotina u cigaretama na “razine koje ne izazivaju ovisnost”, čime se želi potaknuti popularnost potencijalno manje štetnih e-cigareta.

U sklopu reorganizacije upravljačke strukture u četvrtak su iz BAT-a najavili da će direktor azijsko-pacifičke podružnice Jack Bowles prijeći na novoformiranu dužnost direktora međunarodnog poslovanja koje neće obuhvaćati Sjedinjene Države.

Procesom integracije poslovanja s e-cigaretama u temeljno poslovanje upravljat će izvršni direktor odjela za nove proizvode Kingsley Wheaton, navodi se u priopćenju kompanije.

BAT također namjerava “pojednostaviti” regionalnu upravljačku strukturu dodavanjem tri regije, Sjeverne i Južne Amerike i supsaharske Afrike, Europe i sjeverne Afrike, te Azije i Pacifika i Bliskog istoka.

Ricardo Oberlander imenovan je direktorom za regiju koja obuhvaća Sjevernu i Južnu Ameriku i supsaharski Afriku dok će Tadeu Marroco voditi odjel zadužen za regiju Europe i Sjeverne Afrike. Johan Vandermeulen postat će direktor nove regije Azije i Pacifika i Bliskog istoka, dodaje se. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake