BAT promijenio upravljačku strukturu, e-cigarete postaju dio temeljnog poslovanja

bat

British American Tobacco izvijestio je u četvrtak da je reorganizirao regionalnu upravljačku strukturu u sklopu planirane integracije e-cigareta u temeljno poslovanje i jačanja pozicije u tom segmentu tržišta.

Najava promjene upravljačke strukture nadovezuje se na 49 milijardi dolara vrijedno preuzimanje američkog proizvođača duhanskih proizvoda Reynolds Americana, zahvaljujući kojem BAT-ov portfelj sada uz Lucky Strike i Vype uključuje i brendove Camel i Vuse.

“Nakon što smo izgradili uspješno poslovanje s proizvodima nove generacije, osiguravši mu temelje za značajan rast, planiramo ga u cijelosti integrirati (u temeljno poslovanje) kako bismo iskoristili obujam i stručna znanja cijele grupe za pokretanje rasta na području koje brzo postaje ključnim dijelom našeg temeljnog poslovanja”, navodi se u BAT-ovom priopćenju.

Kompanija planira ove godine udvostručiti broj zemalja u kojima prodaju e-cigarete i isto ponovo učiniti iduće godine kako bi osigurali poziciju na rastućem tržištu u odnosu na konkurente Philip Morris International i Imperial Brands.

BAT, koji je od 2015. godine vlasnik Tvornice duhana Rovinj, i Philip Morris prvi su među proizvođačima duhanskih proizvoda odlučili prije nekoliko godina uložiti u alternativu klasičnim cigaretama s obzirom na pad broja pušača pod utjecajem spoznaje o štetnom utjecaju pušenja na zdravlje.

Najavljena promjena BAT-ove strukture nadovezuje se i na prošlomjesečni prijedlog američke uprave za hranu i lijekove o smanjenju količine nikotina u cigaretama na “razine koje ne izazivaju ovisnost”, čime se želi potaknuti popularnost potencijalno manje štetnih e-cigareta.

U sklopu reorganizacije upravljačke strukture u četvrtak su iz BAT-a najavili da će direktor azijsko-pacifičke podružnice Jack Bowles prijeći na novoformiranu dužnost direktora međunarodnog poslovanja koje neće obuhvaćati Sjedinjene Države.

Procesom integracije poslovanja s e-cigaretama u temeljno poslovanje upravljat će izvršni direktor odjela za nove proizvode Kingsley Wheaton, navodi se u priopćenju kompanije.

BAT također namjerava “pojednostaviti” regionalnu upravljačku strukturu dodavanjem tri regije, Sjeverne i Južne Amerike i supsaharske Afrike, Europe i sjeverne Afrike, te Azije i Pacifika i Bliskog istoka.

Ricardo Oberlander imenovan je direktorom za regiju koja obuhvaća Sjevernu i Južnu Ameriku i supsaharski Afriku dok će Tadeu Marroco voditi odjel zadužen za regiju Europe i Sjeverne Afrike. Johan Vandermeulen postat će direktor nove regije Azije i Pacifika i Bliskog istoka, dodaje se. (H)

Pročitajte još vijesti!

SUDIONICI HRUSKO FORUM

5. HrUSKo Forum okupio korisnike SAP-a u Hrvatskoj

Nedavno je u hotelu Antunović održan peti po redu HrUSKo Forum okupivši više od 160 korisnika i partnera SAP-a

Read More...
1-Premium trajne salam

Premium trajne salame Croatica ujedinjuju najbolje okuse Hrvatske

Sve miriše na blagdane, obiteljska druženja i tradicionalne specijalitete. Blagdanska trpeza već dobiva svoje obrise i samo se čeka

Read More...
naff

Predstavljen brand kućanskih uređaja Neff

Gdje su nestala vrata? U showroom-u BSH kućanski uređaji d.o.o., predstavljen je nedavno brand kućanskih uređaja Neff pod spretnom

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!