Bayer prodaje odjel veterinarskih lijekova američkom Elancou

In Strateški savezi
bayer

Njemačka kemijska i farmaceutska skupina Bayer priopćila je u utorak da će prodati odjel veterinarskih lijekova američkoj farmaceutskoj tvrtki Elanco za 7,6 milijardi dolara.

Elanco će Bayeru isplatiti 5,3 milijardi dolara u gotovini i 2,3 milijarde dolara u dionicama, navodi se u priopćenju njemačke tvrtke.

Prodaja će biti zaključena sredinom iduće godine 2020. godine, nakon odobrenja tržišnih regulatora. U Bayeru ističu da će prema postignutom sporazumu „svi zaposlenici Bayer Animal Healtha najmanje godinu dana biti zaštićeni od jednostranog raskida ugovora o radu i da će uživati jedna prava i u novoj kompaniji”.

Bayerov odjel Animal Health vodeći je u svijetu u segmentu lijekova za životinje i prošle je godine ostvario prihode od 1,8 milijardi dolara. Grupa će se nakon njegove prodaje usredotočiti na biološke znanosti, navodi se u priopćenju.

Bayer u posljednje vrijeme bilježi pad prihoda i dobiti te su odlučili prodati nekoliko odjela, uključujući i onaj lijekova bez recepta. Consumer Health proizvodi, između ostalog, Aspirin i lijek za probavne smetnje Alka-Seltzer.

Početkom kolovoza Bayer i njegova bivša podružnica Lanxess najavili su prodaju kemijske tvrtke Currenta australskom Macquarie Infrastructure and Real Assetsu za 3,5 milijardi eura.

Nakon prošlogodišnje kupnje američkog proizvođača sjemenja i pesticida Monsanta za 63 milijarde dolara njemački je kemijski div krenuo u reorganizaciju poslovanja na temeljima najunosnijih odjela farmaceutskih proizvoda i lijekove na recept.

Trenutno su suočeni s tisućama tužbi u SAD-u zbog Monsantovih herbicida koji sadrže kemikaliju glifosfat. Tužitelji tvrde da su nakon višegodišnje upotrebe tog herbicida oboljeli od raka. (H)

You may also read!

Horvat_Altmaier

Ministar Horvat primio njemačkog ministra gospodarstva: „Vrijeme je da vratimo povjerenje njemačkih investitora“

U službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi savezni ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier, u pratnji širokog

Read More...
bura

Zdravstveni turizam će u nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran

Zdravstveni turizam će u novoj nacionalnoj turističkoj strategiji biti visoko pozicioniran, među prva tri razvojna proizvoda, jer osim zdravstvu

Read More...
Burilović, Altmaier i Horvat

Burilović: Njemačka je motor Europe i ključni gospodarski partner Hrvatskoj

„Njemačka je četvrto najveće gospodarstvo u svijetu i naš ključni vanjskotrgovinski partner. Stoga ne iznenađuje da pomno pratimo svaki

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.