Bayer prodaje odjel veterinarskih lijekova američkom Elancou

In Strateški savezi
bayer

Njemačka kemijska i farmaceutska skupina Bayer priopćila je u utorak da će prodati odjel veterinarskih lijekova američkoj farmaceutskoj tvrtki Elanco za 7,6 milijardi dolara.

Elanco će Bayeru isplatiti 5,3 milijardi dolara u gotovini i 2,3 milijarde dolara u dionicama, navodi se u priopćenju njemačke tvrtke.

Prodaja će biti zaključena sredinom iduće godine 2020. godine, nakon odobrenja tržišnih regulatora. U Bayeru ističu da će prema postignutom sporazumu „svi zaposlenici Bayer Animal Healtha najmanje godinu dana biti zaštićeni od jednostranog raskida ugovora o radu i da će uživati jedna prava i u novoj kompaniji”.

Bayerov odjel Animal Health vodeći je u svijetu u segmentu lijekova za životinje i prošle je godine ostvario prihode od 1,8 milijardi dolara. Grupa će se nakon njegove prodaje usredotočiti na biološke znanosti, navodi se u priopćenju.

Bayer u posljednje vrijeme bilježi pad prihoda i dobiti te su odlučili prodati nekoliko odjela, uključujući i onaj lijekova bez recepta. Consumer Health proizvodi, između ostalog, Aspirin i lijek za probavne smetnje Alka-Seltzer.

Početkom kolovoza Bayer i njegova bivša podružnica Lanxess najavili su prodaju kemijske tvrtke Currenta australskom Macquarie Infrastructure and Real Assetsu za 3,5 milijardi eura.

Nakon prošlogodišnje kupnje američkog proizvođača sjemenja i pesticida Monsanta za 63 milijarde dolara njemački je kemijski div krenuo u reorganizaciju poslovanja na temeljima najunosnijih odjela farmaceutskih proizvoda i lijekove na recept.

Trenutno su suočeni s tisućama tužbi u SAD-u zbog Monsantovih herbicida koji sadrže kemikaliju glifosfat. Tužitelji tvrde da su nakon višegodišnje upotrebe tog herbicida oboljeli od raka. (H)

You may also read!

ek

EK povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva

Europska komisija je u utorak dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću

Read More...
adris

Vlahović: Ključno je održati likvidnost i investicijski potencijal te sačuvati radna mjesta

Poslovična nezaduženost i snažna financijska pozicija omogućili su neovisnost u vođenju poslovne politike. U razdoblju od 2005. do 2019.

Read More...
Vukovarsko pivo

Vukovarsko pivo u novom pakiranju

Tvrtka K Pivovari, u čijem se vlasništvu nalazi Vukovarska mikropivovara, predstavila je novo, manje pakiranje Vukovarskog piva u 0,33

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.