Bečka agencija za EU fondove u deset godina povukla 40 milijuna eura

In Krediti za poduzetništvo
bec

Bečka gradska agencija za EU fondove EUFA koja u sklopu Bečkog holdinga djeluje od rujna 2007. godine osnovana je kako bi gradske ustanove dobile pomoć prilikom prijava za EU poticaje i provođenja samih projekata.

Težište agencije upravljanje je financijama i osobljem, kako bi se gradske ustanove koje su povukle sredstva mogle koncentrirati na konkretan sadržaj projekata. Agencija je započela skromno, a trenutno zapošljava 75 osoba iz 15 različitih zemalja.

Zahvaljujući osnivanju ove agencije Beč je na europskoj razini u pogledu programa EU poticaja prezentniji nego ikad. EUFA je od osnutka 2007. godine predala 120 zahtjeva za EU poticajima i povukla sredstva u ukupnom iznosu od 40 milijuna eura.

Beč je uključen i u poticajni program Interreg kojim se nastoje financirati prekograničnih programi unutar Europske unije i susjednih zemalja koje još nisu ušle u uniju. Među partnerima s kojima Beč surađuje su pored Njemačke, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske i oni iz Hrvatske.

You may also read!

plava-laguna

Plava Laguna snažno investira i u 2019.

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u

Read More...
Nestle

Nestle ukida 380 radnih mjesta u Njemačkoj

Švicarski prehrambeni div hrane Nestle najavio je u ponedjeljak da će ukinuti oko 380 radnih mjesta u Njemačkoj zbog

Read More...
Lidi-Srbija

Lidl u Srbiji za dva mjeseca osvojio oko četiri posto tržišta

Njemački trgovinski lanac Lidl je, dva mjeseca nakon ulaska u Srbiju, uzdrmao tržište maloprodaje, preuzevši od konkurencije tri do

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.