Belje i Agrolaguna na sajmu Grune Woche

In Sajmovi i izložbe
pik

Njemačkim kupcima predstavljeni autentični okusi Hrvatske

Belje i Agrolaguna po prvi puta su sudjelovali na Međunarodnom zelenom tjednu (Grune Woche) koji se od 20.-29. siječnja održao u Berlinu. Ovaj jedinstveni svjetski sajam hrane, poljoprivrede i hortikulture stavlja naglasak na autentične lokalne i tradicionalne proizvode s područja cijele Europe i ruralni razvoj. Svake godine sajam posjeti više od 400.000 ljudi iz cijele Europe.

Belje se na sajmu predstavilo s Baranjskim kulenom i Vinima Belje, a Agrolaguna sa svojim sirevima Špin i maslinovim uljima Ol Istria. Svi navedeni proizvodi predstavljaju autentične okuse Hrvatske. Baranjski kulen jedan je od rijetkih hrvatskih proizvoda zaštićenog zemljopisnog podrijetla koji na pravi način predstavlja gastronomsku kulturu i tradiciju sjevera Hrvatske kao što Istru predstavljaju extra djevičanska ulja Agrolagune. Brojni posjetitelji iz cijeloga svijeta tako su iz prve ruke kušali vrhunske delicije iz Hrvatske zajedno s Vinima Laguna i Vinima Belje.

Kako je istaknuo Marko Žeravica, rukovoditelj izvoza Belja: „Sudjelovanje na ovakvom svjetski poznatom sajmu prilika je da inozemnom tržištu predstavimo naše vrhunske autentične proizvode kao što su Baranjski kulen te hrvatska vina. S obzirom da ovaj sajam okuplja vodeće svjetske proizvođače tradicionalnih proizvoda i, kako organizatori vole reći, spaja tradiciju i novitete, i mi smo ga prepoznali kao idealno mjesto za predstavljanje dijela hrvatske kulinarske baštine. Vjerujemo kako su posjetitelji uživali u kušanju naših proizvoda, te da smo u ovih 10 dana trajanja sajma zainteresirali njemačku publiku za Baranjski kulen i Vina Belje te uspostavili čitav niz novih kontakata.“

Ol IstriaSajam je bio vrlo zanimljiv, a posjetitelji su pokazali izniman interes za naše proizvode, osobito za vina, koja mnogi već dobro poznaju s obzirom da je Njemačka treće izvozno tržište Agrolagune, s godišnjom količinom od 65.000 litara. Budući da je Istra godinama omiljena destinacija brojnih njemačkih turista, oduševljenja nije nedostajalo i za naše istarske sireve Špin kao i za extra djevičanska maslinova ulja Ol Istria.“ rekao je Mario Krajina, djelatnik PC Turizma Agrolagune.

You may also read!

Gari Capelli

U turizmu za sada bez minusa, ali uz blago zaustavljanje bukinga

U hrvatskom turizmu za sada ne osjećamo minuse zbog koronavirusa, ali je buking blago zaustavljen, što je bilo normalno

Read More...
atlantic

Atlantic Grupa lani povećala neto dobit za 60 posto

Atlantic Grupa je u 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 5,43 milijarde kuna, što je 3,4 posto

Read More...
adris

Neto dobit Adris grupe 506 milijuna kuna

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je 13,4 posto više nego

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.