Besplatne virtualne rasprave o COVID-19 te sigurnosti i zdravlju na radu

In Konferencije / savjetovanja
covid

Pandemija COVID-19 usmjerila je organizatore da odgode 22. Svjetski kongres o sigurnosti i zdravlju na radu (Toronto, 19. – 22. rujna 2021.), i da ove godine organiziraju virtualne rasprave kako bi se pozabavili COVID-19 i sigurnošću i zdravljem na radu.

Besplatne virtualne rasprave o COVID-19 i sigurnosti i zdravlju na radu, održat će se 5. listopada 2020. od 15.00-18.00 sati , i 6. listopada 2020., od 14.00-17.00 sati.

U raspravama će međunarodno poznati stručnjaci, uključujući stručnjake Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA), pokušati rasvijetliti inovacije na radnom mjestu, budućnost rada i kulturu prevencije iz perspektive pandemije COVID-19.

Prvo zasjedanje, koje će se održati 5. listopada 2020., raspravljat će o inovacijama u vezi s liječenjem COVID-19, uključujući ulogu tehnologije, važnost brzog odgovora u prevenciji infekcija na radnom mjestu i regulaciju određenih pravnih i etičkih pitanja. Nakon toga slijedi rasprava o tome kako se promijenilo radno okruženje kao rezultat pandemije, uključujući njezin utjecaj na zapošljavanje, organizaciju rada i socijalnu sigurnost. Za kraj, panelisti će istaknuti ulogu kulture prevencije u odgovoru na COVID-19 i važnost dobrog upravljanja i socijalnog dijaloga. Također će biti predstavljeni pokazatelji i obuka dostupna u okviru inicijative Vision Zero.

U sklopu druge sesije, koja će se održati 6. listopada 2020., organizatori Međunarodnog festivala za prevenciju medija predstavit će projekte u najužem izboru, s nagradama koje će se dodijeliti sljedeće godine. Uz to, Međunarodna organizacija rada (ILO) priprema raspravu o dostojanstvenom radu sa stajališta zaštite na radu u kontekstu “nove normalnosti”, dok će Međunarodna unija socijalnog osiguranja (ISSA) organizirati forum za raspravu o odgovorima na socijalnu sigurnost. pandemiji COVID-19 i sličnim ekstremnim događajima.

Bit će omogućen simultani prijevod na engleski, španjolski, francuski i njemački jezik. Sudjelovanje u virtualnom događaju je besplatno.Potrebna je prethodna registracija jer je broj mjesta ograničen (www.safety2021canada.com).

Zasigurno da može biti korisno uključivanje sudionika iz hrvatskih tvrtki i drugih organizacija u ovu virtualnu raspravu.

Vitomir Begović

You may also read!

wall

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja oporavka

Read More...
Rab Island Trail

Stotine trkača na Rajskoj plaži u Loparu, pobjedu na sve tri trase odnijeli Hrvati

U sklopu hrvatske Treking lige, sa startom i ciljem na jednoj od najposjećenijih turističkih lokacija na Rabu, održano je

Read More...
Galko

Najpoželjniji modeli kožnih torbi koje ćemo nositi ove jeseni

Brend Galko predstavio kolekciju jesen/zima 2021/2022 Jesen je doba kada obično obnavljamo garderobu. Osim ključnih komada poput dobrog balonera, kaputa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.