Boehringer Ingelheim gradi tvornicu bioloških lijekova u Beču

In Tvrtke i tržišta
Podsdensek

Investicija u vrijednosti od 700 milijuna eura osigurat će 500 novih radnih mjesta

Njemačka farmaceutska kompanija „Boehringer Ingelheim“ gradi novu tvornicu bioloških lijekova u 12. bečkom okrugu, Meidling. Investicija u vrijednosti od gotovo 700 milijuna eura stvorit će 500 novih radnih mjesta za visoko kvalificirane zaposlenike. Ovaj projekt predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u povijesti kompanije, kao i najveće korporativno ulaganje u Beču od 1979. godine, kada je „General Motors“ otvorio svoju tvornicu u bečkoj gradskoj četvrti Aspern.

Svečanom polaganju kamena temeljca, 12. listopada 2017. godine, nazočili su između ostalog i austrijski kancelar Christian Kern, austrijski ministar financija Hans Jörg Schelling, gradonačelnik Beča Michael Häupl te Renate Brauner, bečka gradska vijećnica zadužena za gospodarstvo. Predviđeno je da pogon koji će u prvom redu proizvoditi biološke lijekove nastale na temelju staničnih kultura s radom počne 2021. godine.

„Biološki lijekovi obećavaju pozitivne ishode u budućnosti, a područje prirodnih znanosti važno je za Beč kao istraživački centar“, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Beča Mihael Häupl. Predsjednik uprave kompanije.Hubertus von Baumbach dodao je da njegova tvrtka ne proizvodi samo aktivne tvari za vlastite biološke lijekove, nego i za skoro sve velike farmaceutske tvrtke.

Nakon pogona u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini tvornica u Beču bit će četvrta lokacija kompanije na kojoj se proizvode biološki lijekovi na bazi staničnih kultura.

You may also read!

tolusic

Ministar Tolušić na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede EU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije

Read More...
Burilovic

Burilović: Posebni oblici turizma ključni za produljenje sezone

„Turizam donosi skoro 17 posto BDP-a i baš zato moramo s posebnom pažnjom pristupiti tom sektoru. Čeka nas nova

Read More...
erste

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.