Boehringer Ingelheim gradi tvornicu bioloških lijekova u Beču

Podsdensek

Investicija u vrijednosti od 700 milijuna eura osigurat će 500 novih radnih mjesta

Njemačka farmaceutska kompanija „Boehringer Ingelheim“ gradi novu tvornicu bioloških lijekova u 12. bečkom okrugu, Meidling. Investicija u vrijednosti od gotovo 700 milijuna eura stvorit će 500 novih radnih mjesta za visoko kvalificirane zaposlenike. Ovaj projekt predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u povijesti kompanije, kao i najveće korporativno ulaganje u Beču od 1979. godine, kada je „General Motors“ otvorio svoju tvornicu u bečkoj gradskoj četvrti Aspern.

Svečanom polaganju kamena temeljca, 12. listopada 2017. godine, nazočili su između ostalog i austrijski kancelar Christian Kern, austrijski ministar financija Hans Jörg Schelling, gradonačelnik Beča Michael Häupl te Renate Brauner, bečka gradska vijećnica zadužena za gospodarstvo. Predviđeno je da pogon koji će u prvom redu proizvoditi biološke lijekove nastale na temelju staničnih kultura s radom počne 2021. godine.

„Biološki lijekovi obećavaju pozitivne ishode u budućnosti, a područje prirodnih znanosti važno je za Beč kao istraživački centar“, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Beča Mihael Häupl. Predsjednik uprave kompanije.Hubertus von Baumbach dodao je da njegova tvrtka ne proizvodi samo aktivne tvari za vlastite biološke lijekove, nego i za skoro sve velike farmaceutske tvrtke.

Nakon pogona u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kini tvornica u Beču bit će četvrta lokacija kompanije na kojoj se proizvode biološki lijekovi na bazi staničnih kultura.

Pročitajte još vijesti!

izvoznici

Marić: Projekcije rasta su konzervativne, ali i odgovorne

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak kako se u razdoblju od 2018. do 2020. očekuju stope gospodarskog

Read More...
12. vinocom

U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. U

Read More...
france-kras

Dorina Macarons – jedinstvena francuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!