Booking.com najavljuje finalistice za prvu dodjelu Technology Playmaker Awards

In Iz svijeta
tpa

Finalistice su žene iz više od 10 europskih zemalja s izuzetnim postignućima u raznolikim odjelima kao što je obrazovanje, održivost i zdravstvo.

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih e-trgovina i lider digitalne tehnologije, danas je objavio finalistice prve Technology Playmaker Awards nagrade. Cilj nagrade je odati priznanje ženama europskog IT sektora koje transformiraju poslovanja, industrije i zajednice upotrebom tehnologije.

Finalistice dolaze iz više od 10 europskih zemalja, uključujući Austriju, Hrvatsku, Dansku, Estoniju, Francusku, Njemačku, Luxemburg, Nizozemsku, Rumunjsku, Španjolsku i Veliku Britaniju. Finalistica iz Hrvatske je Tanja Folnović, generalna menadžerica Odjela agrikulture u Agrivi, koja je pokrenula uspješan start-up koji farmerima olakšava posao uz pomoć korisnog softvera. Cilj tvrtke Agrivi je promijeniti način na koji se proizvodi hrana kako bi se utjecalo na milijune ljudi širom svijeta.

Nagrada uključuje devet kategorija kojima je cilj prepoznati doprinose žena u višestrukim područjima tehnologije, uključujući, između ostalog, poduzetništvo, inovacije, utjecaj zajednice, održivost i vodstvo. Devet pobjednika bit će objavljeno zajedno s desetom nagradom za osobu tj. “Technology playmaker” 2018. godine, na posebnoj večeri u Londonu, 8. Ožujka na sam Međunarodni dan žena. Randi Zuckerberg, osnivačica i predsjednica Zuckerberg Media, održat će glavni govor tijekom ovog događaja.

Pobjednice će odabrati panel sastavljen od više rukovoditelja raznih svjetskih tehnoloških tvrtki i uspješnih start-upova, uključujući Booking.com, Skyscanner, Just Eat, Happn, WeTransfer i SwiftKey, kao i predstavnici akademskog svijeta, Europskog parlamenta i vodećeg svjetskog poslovnog medija. Svaka pobjednica kategorije dobit će novčanu nagradu od 5.000 eura. Pobjednica glavne nagrade Technology Playmaker of the Year također će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 eura.

Predsjednica Booking.com-a Gillian Tans izjavila je: “The Technology Playmaker Awards” slavi raznolikost i ravnopravnost spolova čime se nastoji osnažiti i poticati više žena kako bi uspjele u ovoj industriji bez obzira na njihovu pozadinu. Nedavno smo proveli istraživanje kako bismo bolje razumjeli pristranost spolova u tehnološkom sektoru, a gotovo 90% ispitanica nam je reklo da bi ih više žena na vodećim ulogama potaknulo na unapređenje vlastite karijere u tehnologiji. Nadamo se da će naše dobitnice u budućnosti postati uzori drugim ženama i djevojkama.”

“Imali smo kandidatkinje različitih pozadina te u različitim fazama njihove karijere. Od mladih poduzetnica koje su postavile digitalne programe za pomoć integraciji izbjeglica, do tehnoloških inovatorica koje mijenjaju zdravstvenu skrb i e-učenje, te jedne 11-godišnje djevojke koja podučava svoje kolege da kodiraju. Uzbuđeni smo što možemo slaviti njihov uspjeh i poticati naše finalistice da nastave i budu još inovativnije u današnjem svijetu tehnologije.”

You may also read!

Međimrski gospodarski forum

Međimurski Gospodarski Forum pokazao smjer daljnjeg razvoja Hrvatske

U prostorijama zgrade VMD Grupe u Zagrebu danas je održan prvi Međimurski Gospodarski Forum u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje,

Read More...
Lidl Hrvatska_Global Gap

Svi Lidlovi dobavljači do kraja 2018. imat će certifikat Global G.A.P.

Samo najbolje voće i povrće certificiranih dobavljača Svi dobavljači voća i povrća trgovačkog lanca Lidl Hrvatska će do kraja 2018.

Read More...
katavicivica

Ivica Katavić novi predsjednik Udruženja trgovine HGK

Na sjednici predstavljena analiza trgovine na malo od 2007. do 2018. Udruženje trgovine Hrvatske gospodarske komore održalo je plenarnu sjednicu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.