Booking.com otvara nominacije za nagradu Technology Playmaker Awards 2019.

In Iz zemlje
play

Booking.com, jedna od najvećih svjetskih e-trgovina za putovanja, danas je lansirao nagradu Technology Playmaker Awards 2019. Ova nagrada pokrenuta 2017. godine odaje počast i slavi žene koje u području tehnologije pomiču granice inovacije i nadahnjuju buduće generacije. Ove godine nominacije nisu određene državnim granicama i svraćanjem pozornosti na raznolikost talenta u sektoru globalne tehnologije pokušavaju potaknuti još više žena diljem svijeta na prijavu i uspjeh u području tehnologija. Prijave na svim jezicima mogu se podnijeti do 22. prosinca 2018. na http://techplaymakerawards.com.

Pobjednice će se birati u sedam različitih kategorija nagrada od kojih svaka odaje počast različitom aspektu tehnoloških dostignuća: Nagrada za uzor godine, Nagrada za mladu nadu tehnologije, Nagrada za poslovnu lidericu godine, Nagrada za digitalnu lidericu godine, Nagrada za poslodavca godine, Nagrada za najveći društveni doprinos i Nagrada za tehnološkog inovatora godine. Prijaviti se mogu žene iz svih područja tehnologije i informacijskih tehnologija koje su korištenjem tehnologije transformirale tvrtke, struku i društvo. Nagrada za poslodavca godine posvećena je organizacijama koje su zaslužne za značajan napredak u postizanju ravnopravnosti spolova u području informacijskih tehnologija i tehnologije općenito.

Ukupna pobjednica nagrade Technology Playmaker za 2019. godinu bit će izabrana među pobjednicama pojedinih kategorija i bit će ona osoba za koju naš stručni žiri sastavljen od stručnjaka iz svijeta tehnologije, politike i obrazovanja procijeni da je imala najveći utjecaj u sektoru globalne tehnologije. Cilj nagrade je prepoznati i nagraditi impresivne primjere sposobnosti vođenja, hrabrosti, domišljatosti, upornosti i inovativnosti u području tehnologije te ohrabriti buduće generacije žena da razmisle o karijeri u sektoru tehnologije kao i potaknuti dijalog o potrebi veće raznolikosti. Pobjednica svake kategorije dobit će novčanu nagradu od 5000 EUR za uspješnije poslovanje i postizanje profesionalnih ciljeva, a ukupna pobjednica dobit će nagradu od 10.000 EUR.

„Potaknuti što više žena da se pridruže i ostvare napredak u sektoru tehnologije ključno je ako želimo da inovativnost odražava i njeguje raznovrsnost zajednica koje nas okružuju. Za kreiranje raznovrsnije radne snage koja nikog ne isključuje potreban je zajednički napor kompanija, kako iznutra tako i izvana, a također je potrebno da pojedinci svojim primjerom pozitivno utječu na kolektivnu sudbinu ovog sektora“, rekla je Gillian Tans, CEO Booking.com-a.

„Nužno je stvoriti okruženje u kojem sve više djevojaka i žena želi postati dio sektora i dobiti više prilika za napredak, rast i uspjeh. Iako ima još puno posla, veliki se napredak ostvaruje upravo zahvaljujući inicijativama tvrtki, zajednica i pojedinaca koje potičemo i kojima odajemo priznanje upravo kroz nagrade kao što je Technology Playmaker Awards.“

Novo istraživanje Booking.com-a predočuje glavne prepreke pred kojima se nađu žene koje žele raditi u tehnološkom sektoru. Čak 52% žena koje rade u području tehnologije kao i studentica koje su zainteresirane za to područje tvrde da im odmaže manjak uzora i mentora. 50% ispitanica tvrdi kako im je mogućnost za uspjeh u svijetu tehnologije smanjena jer im nisu jasno prezentirane prilike za napredak. Ovo su samo neki od izazova uzrokovanih nejednakošću spolova koje Booking.com želi osvijestiti kroz program dodjele nagrada i druge povezane inicijative.

Dobitnici nagrade Booking.com-a Technology Playmaker za 2018., Hadeel Ayoub, CEO i osnivačici tvrtke BrightSign, odana je počast za razvijanje pametne „sign-to-speech“ rukavice koja osobama s teškoćama u govoru pomaže u komunikaciji konvertirajući znakovni jezik u računalni glas.

Za nagrade u 2019. pridružit će se stručnom žiriju uz druge stručnjake iz područja tehnologije te stručnjake iz poslovnog, akademskog i političkog svijeta.

„Zaista vjerujem da ovakva događanja koja okupljaju žene i odaju im počast mogu učiniti sektor tehnologije raznolikijim i ravnopravnijim po pitanju spolova. Bila sam iznimno počašćena nagradom Technology Playmaker za 2018. koju mi je dodijelio Booking.com i tako privukao još pažnje BrightSignu te pomogao mom timu i meni da nastavimo raditi ono oko čega smo strastveni, a to je pomaganje osobama s teškoćama u govoru,“ kaže Hadeel. „Veselim se radu s ostalim članovima stručnog žirija, slušanju priča kandidatkinja koje postižu nevjerojatne stvari u tehnologiji diljem svijeta te odabiru dobitnica nagrade Playmaker za 2019.“

Dodjela nagrada Technology Playmaker Awards 2018. privukla je prijave inspirativnih ženskih poduzetnica iz svijeta tehnologije te inovatorice iz cijele Europe i tako odala počast njihovim uspjesima u raznim područjima tehnologije kao što su e-trgovina, financijska tehnologija, tehnologija ekoloških izvora energije, obrazovanje, blockchain tehnologija i potrošačka tehnologija.

Dodjela nagrada Booking.com-a Technology Playmaker Awards 2019. okupit će pionire, vođe i podržavatelje žena u tehnologiji iz cijeloga svijeta u Londonu, UK, 13. ožujka 2019. Nominacije za nagrade zatvaraju se 22. prosinca 2018.

Uz ovu inicijativu, Booking.com će također biti partner Web Summita u Lisabonu 5. – 8. studenog 2018. u mentorskom programu Women in Tech (Žene u tehnologiji).

You may also read!

Osječajnik

Osječajnik u Supercaffeu nezaobilazno mjesto zagrebačkog Adventa

Franck je na terasi zagrebačkog kafića Story Supercaffé uz božićnu čajanku predstavio još jednu atraktivnu lokaciju ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa

Read More...
dm

Tisuće građana podržalo dm-ovu donaciju namijenjenu za istraživanje raka prostate

U utorak, 11. prosinca dm je predao donaciju od 64.700 kuna Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka prostate. Donaciju

Read More...
agrokor

Agrokor – Realizirano gotovo 20 milijardi kuna prihoda i 1,7 milijardi kuna EBITDA

Objavljeno je 20. mjesečno izvješće o poslovanju 16 kompanija iz tri poslovna segmenta Agrokora - Maloprodaje i veleprodaje, Prehrane

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.