Boris Centner preuzima novu ulogu u Erste banci

In Karijere
Boris Centner

Boris Centner, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banke) nadležan za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta, odlučio je s istekom važećeg mandata 31. srpnja 2022. godine povući se sa svoje dosadašnje funkcije. S pozicije na kojoj je neprekidno od 1995. godine odlazi na vlastiti zahtjev, a karijeru će nastaviti u okviru Erste grupe kao glavni savjetnik uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta.

U novoj ulozi, uz fokus na razvoj poslovanja te daljnje jačanje odnosa s klijentima u Hrvatskoj, posvetit će se razvoju regionalne suradnje i implementaciji tzv. SEE Corporate Clustera. Slijedom navedenog, uprava Erste banke od 1. kolovoza 2022. brojat će pet članova, odnosno jednog člana manje nego dosad, a trenutačna Centnerova zaduženja preuzet će predsjednik uprave Christoph Schoefboeck.

Kroz dosadašnju, ali vjerujem i kvalitetnu buduću zajedničku suradnju s Borisom Centnerom, u velikoj smo se mjeri približili ostvarenju njegove vizije o Erste banci kao banci prvog izbora za korporativne klijente. Uvažavajući njegovu odluku, u Erste grupi ovakav razvoj situacije vidimo kao odličnu priliku za implementaciju tzv. SEE Corporate Clustera na regionalnoj razini, s ciljevima daljnjeg razvoja regionalne suradnje u korporativnom segmentu na području jugoistočne Europe, kao i olakšavanja poslovanja s Erste grupacijom klijentima koji su prisutni u zemljama ove regije. Uz zahvalu na svemu što je Centner u svojoj dosadašnjoj karijeri člana uprave pružio Erste banci, preuzimanjem njegovih nadležnosti i dalje ću se s punim povjerenjem oslanjati na njegovu podršku“, istaknuo je ovom prigodom Christoph Schoefboeck.

„Približavanje dobrih praksi, alata i modela koje u Erste banci koristimo u područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta, ali prije svega odnosa koje gradimo, predstavljaju veliki potencijal za Erste grupu u regionalnom kontekstu. Odluku da preuzmem novu ulogu planirali smo već neko vrijeme te zahvaljujem svojim kolegama na uspješnoj suradnji i velikoj podršci na putu zajedničkog uspjeha tijekom svih ovih godina. U područjima poslovanja s gospodarstvom i financijskih tržišta postavili smo standarde koji predstavljaju ogledni primjer na hrvatskom tržištu, ali i puno šire. Siguran sam da ću u novoj ulozi imati priliku još više ojačati tržišnu poziciju Erste banke i Erste grupe, kako u Hrvatskoj tako i u regiji“, naglasio je Boris Centner ovom prigodom.

You may also read!

100 vodećih hrvatskih restorana

100 vodećih hrvatskih restorana

27. tiskovno i on-line hrvatsko i englesko izdanje knjige Restaurant Croatica "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2022/23",

Read More...
Wall street

Zbog straha od recesije, svjetske burze oštro pale treći tjedan zaredom

Na svjetskim su burzama cijene dionica oštro pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer se ulagači plaše da će

Read More...
zagreb

Od 1.10. na snazi mjere iz vladinog jesenskog paketa

S početkom listopada na snagu stupa značajan dio mjera iz vladinog antiinflacijskog paketa, uključujući ograničenje cijene struje za građane,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design