Bosch je na sajmu CES 2017. predstavio najmanji visokoučinkoviti senzor barometarskog tlaka

In Sajmovi i izložbe
bosch

Vrhunsko praćenje visine za potrošačke uređaje

  • Fleksibilno i idealno prilagođeno širokom rasponu primjena za praćenje visine
  • Poboljšana preciznost i manji otisak u odnosu na prethodnu generaciju
  • Smanjena potrošnja energije i atraktivan omjer cijene i učinka
  • Tržišni predvodnik među senzorima barometarskog tlaka: više od milijardu otpremljenih jedinica

Danas Bosch Sensortec predstavlja BMP380, tvrtkin najmanji senzor barometarskog tlaka s najboljim učinkom koji ima kompaktnu veličinu od samo 2,0 x 2,0 x 0,75 mm³.

BMP380 je predviđen za rastuća tržišta igara, upravljanja u sportu i zdravstvu, te unutrašnje i vanjske navigacije. Mjerenjem barometarskog tlaka senzor omogućava bespilotnim letjelicama, pametnim telefonima, tabletima, nosivoj tehnologiji i drugim mobilnim uređajima da precizno odrede promjene u visini u zatvorenom i na otvorenom.

Široko područje primjene
Novi senzor BMP380 nudi vrhunsku prilagodljivost izvedbe s rješenjem u jednom paketu koje se može jednostavno integrirati u niz postojećih i budućih primjena i uređaja.

Tipične primjene senzora BMP380 uključuju visinsku stabilizaciju bespilotnih letjelica gdje se informacije o visini koriste za poboljšanje stabilnosti u letu i preciznosti pri slijetanju. To pojednostavljuje upravljanje bespilotnim letjelicama zbog čega one postaju privlačnije većem rasponu korisnika. BMP380 također može značajno poboljšati preciznost mjerenja utroška kalorija na nosivoj tehnologiji i mobilnim uređajima, primjerice na način da prepozna hoda li osoba prema gore ili dolje u aplikacijama koje bilježe korake.

Posebno se u brdskim okruženjima time omogućuje trkačima i biciklistima da značajno poboljšaju preciznost praćenja svojeg učinka. U pametnim telefonima, tabletima i nosivoj tehnologiji senzor nudi dosad neviđenu preciznost u aplikacijama za vanjsku/unutrašnju navigaciju i određivanje lokacije, odnosno korištenjem visinskih podataka za određivanja kata zgrade na kojem se nalazi korisnik i poboljšanjem preciznosti sustava globalnog pozicioniranja (GPS) na otvorenom.

Točna i nenadmašena jednostavnost uporabe
Podaci o tlaku i temperaturi mogu se spremiti u integrirani sustav prema načelu prvi u sustav – prvi iz sustava (FIFO) od 512 bajta. Novi FIFO i funkcionalnost prekida omogućuju jednostavan pristup podacima i pohrani. Time se uvelike poboljšava jednostavnost uporabe te se također smanjuje potrošnja energije na samo 2,0 μA pri 1 Hz tijekom rada punim kapacitetom.

Senzor je precizniji nego njegovi prethodnici i obuhvaća široki mjerni raspon od 300 hPa do 1250 hPa. Ispitivanja u stvarnim životnim uvjetima potvrdila su relativnu preciznost od +/- 0,06 hPa (+/- 0,5 m) u temperaturnom rasponu od 25°C do 40°C. Između 300 i 1100 hPa apsolutna je preciznost +/- 0,5 hPa u temperaturnom rasponu od 0°C do 65°C.

Ovaj novi senzor barometarskog tlaka odlikuje se atraktivnim omjerom cijene i učinka u kombinaciji s niskom potrošnjom energije. Malena veličina pakiranja od samo 2,0 x 2,0 x 0,75 mm³ u skladu je s novim industrijskim standardima i za više je od trećine manja nego BMP280 iz prethodne generacije, što nudi veću prilagodljivost pri postavljanju.

Vrlo smo uzbuđeni zbog mogućnosti koje ovaj senzor nudi dizajnerima za dodatno poboljšanje svojih proizvoda“, rekla je Jeanne Forget, potpredsjednica Globalnog marketinga u društvu Bosch Sensortec. „Naš proizvod nema premca u svojem rasponu, preciznosti i otisku, te poboljšava određivanje lokacije u vanjskim uvjetima čime se smanjuje naše oslanjanje na GPS signale”.
Snažne značajke i kvalitetne specifikacije performansi senzora BMP380 rezultat su više od desetljeća iskustva koje je Bosch prikupio pri proizvodnji mikroelektromehaničkih (MEMS) senzora tlaka. Bosch je osmislio potpuno novi proces „napredne porozne silicijske membrane” (eng. Advanced Porous Silicon Membrane – APSM) za proizvodnju MEMS senzora tlaka te je primijenio tu tehnologiju na proizvodnju više od milijardu senzora tlaka. Danas je Bosch vodeći dobavljač mikroelektromehaničkih sustava i industrijski predvodnik na području senzora barometarskog tlaka.
Dostupnost:
Senzor će biti dostupan za odabrane kupce s početkom promocije kanalima u drugom tromjesečju 2017.

ISKUSITE BOSCH na sajmu CES 2017. u Las Vegasu u saveznoj državi Nevadi u SAD-u: Na sajmu CES 2017. Bosch će pokazati kako Internet stvari poprima osobnu komponentu, pretvarajući stvari u partnere. Povezana tehnologija omogućuje osobnu pomoć na svim područjima ljudskih života: poboljšat će mobilnost, oblikovati život u gradovima budućnosti, učiniti domove pametnijima, zdravstvo učinkovitijim s holističkim pristupom. Bosch, koji na CES-u izlaže svoja rješenja već petu godinu, predstavit će prošireni portfelj rješenja koja su „jednostavno povezana”.

You may also read!

Gari Capelli

U turizmu za sada bez minusa, ali uz blago zaustavljanje bukinga

U hrvatskom turizmu za sada ne osjećamo minuse zbog koronavirusa, ali je buking blago zaustavljen, što je bilo normalno

Read More...
atlantic

Atlantic Grupa lani povećala neto dobit za 60 posto

Atlantic Grupa je u 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 5,43 milijarde kuna, što je 3,4 posto

Read More...
adris

Neto dobit Adris grupe 506 milijuna kuna

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je 13,4 posto više nego

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.