Britanski vlasnik tvrtke Belišće prodaje tvornicu papira u Nizozemskoj

In Tvrtke i tržišta
belisce

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith objavio je u petak da će prodati tvornicu papira De Hoop u Nizozemskoj kompaniji De Jong Packaging za 50 milijuna eura koje planira usmjeriti u proširenje kapaciteta u Italiji, Poljskoj i Njemačkoj.

Dovršetak prodaje podliježe uobičajenim uvjetima, uključujući savjetovanje s radničkim vijećem, a transakcija bi trebala biti realizirana u drugom tromjesečju fiskalne 2022. godine, objavila je britanska tvrtka.

Dogovoreno je da će DS Smith nastaviti kupovati i opskrbljivati se određenom količinom kartona i vlakana iz tvornice kako bi prijelaz u ruke novih vlasnika protekao bez teškoća.

Tvornica proizvodi oko 370 tisuća tona recikliranog papira godišnje.

DS Smith je objavio da je prodaja u skladu s njegovom strategijom prodaje kapaciteta za proizvodnju papira u sjevernoj Europi, s obzirom na dostupne veće vanjske kapacitete.

Omogućit će im i da se fokusiraju na proizvodnju lake ambalaže na bazi vlakana za klijente u sektoru potrošačke robe i u internetskoj trgovini.

Prihod bi trebao dijelom nadoknaditi ovogodišnja veća ulaganja u nove pogone za proizvodnju kutija od valovitog kartona u Italiji i Poljskoj i u proširenje pogona u njemačkom Arnstadtu.

DS Smith je u Hrvatskoj vlasnik Tvornice Belišće i proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze pale drugi tjedan zaredom

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer su ulagači zabrinuti zbog usporavanja oporavka

Read More...
Rab Island Trail

Stotine trkača na Rajskoj plaži u Loparu, pobjedu na sve tri trase odnijeli Hrvati

U sklopu hrvatske Treking lige, sa startom i ciljem na jednoj od najposjećenijih turističkih lokacija na Rabu, održano je

Read More...
Galko

Najpoželjniji modeli kožnih torbi koje ćemo nositi ove jeseni

Brend Galko predstavio kolekciju jesen/zima 2021/2022 Jesen je doba kada obično obnavljamo garderobu. Osim ključnih komada poput dobrog balonera, kaputa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.