Brnjac talijanskom kolegi predložila mješovitu radnu skupinu za turizam

In Iz svijeta
brnjac

Ministrica turizma i sporta (MINTS) Nikolina Brnjac u petak je na online sastanku talijanskom ministru kulture i turizma Dariu Franceschiniju predložila osnivanje mješovite radne skupine za turizam, priopćeno je iz MINTS-a.

S Franceschinijem su, kako se navodi, ministrica Brnjac i ministrica kulture i medija Nina Obuljen održale online bilateralni sastanak, uoči četvrte plenarne sjednice Koordinacijskog odbora ministara RH i Talijanske Republike.

Brnjac je ocijenila da je tijekom hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a pokrenuta kvalitetna rasprava među članicama upravo u sektoru turizma, pri čemu je utvrđena potreba za pronalaženjem zajedničkog plana za prevladavanje krize.

“U izvanredno teškim okolnostima koje su pogodile turizam ove godine, posebno je važno razmjenjivati iskustva o korištenju EU sredstava, poticati javno-privatna partnerstva, te međuregionalne i međusektorske suradnje u cilju osiguravanja oporavka i otpornosti, ali i daljnjeg razvoja i rasta turističkog sektora”, rekla je hrvatska ministrica turizma.

Osvrnula se i na inicijativu za bolje pozicioniranje turizma unutar država EU-a, koju je Hrvatska predstavila 2018. godine, dodavši da je to pobudilo velik interes i potporu Italije i drugih članica EU-a te da je daljnji rad na isticanju važnosti turizma i njegovog boljeg pozicioniranja na dnevnom redu EU-a i dalje potreban, posebice za poticanje rasta i zapošljavanja.

“Prepoznajemo i široke mogućnosti suradnje kroz razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi u području posebnih oblika turizma”, kazala je Brnjac.

Hrvatska je po njezinim riječima otvorena i za zajednički nastup i promociju s Italijom na trećim tržištima, kao i za ponudu prijenosa znanja i iskustava o tehnološkom, zakonodavnom i organizacijskom aspektu hrvatskog nagrađivanog sustava eVisitor.

Ministri su se složili i da je obrazovanje u turizmu ključno za jačanje i daljnji razvoj sektora, kao i da je razmjena znanja i dobrih praksi u izobrazbi kadrova u turizmu i ugostiteljstvu vrlo korisna za obje strane, zaključuju iz MINTS-a. (H)

You may also read!

pevex

Kupci sve ‘osjetljiviji’ na zaštitne mjere u prodajnim centrima, pogotovo u vezi jedne

Hrvatski trgovački div proveo je najveću anketu do sada među svojim kupcima o zadovoljstvu mjerama sigurnosti u prodajnim centrima,

Read More...
Franck Specialty Coffee

Franck Specialty Coffee – autorski izbor najboljih kava svijeta

Linija Franck Specialty kava sadrži ručno birana i zasebno pržena zrna kave autentičnog podrijetla iz posebno odabranih plantaža Kenije,

Read More...
SPAR

SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1600 kuna

SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.