Brnjac talijanskom kolegi predložila mješovitu radnu skupinu za turizam

In Iz svijeta
brnjac

Ministrica turizma i sporta (MINTS) Nikolina Brnjac u petak je na online sastanku talijanskom ministru kulture i turizma Dariu Franceschiniju predložila osnivanje mješovite radne skupine za turizam, priopćeno je iz MINTS-a.

S Franceschinijem su, kako se navodi, ministrica Brnjac i ministrica kulture i medija Nina Obuljen održale online bilateralni sastanak, uoči četvrte plenarne sjednice Koordinacijskog odbora ministara RH i Talijanske Republike.

Brnjac je ocijenila da je tijekom hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a pokrenuta kvalitetna rasprava među članicama upravo u sektoru turizma, pri čemu je utvrđena potreba za pronalaženjem zajedničkog plana za prevladavanje krize.

“U izvanredno teškim okolnostima koje su pogodile turizam ove godine, posebno je važno razmjenjivati iskustva o korištenju EU sredstava, poticati javno-privatna partnerstva, te međuregionalne i međusektorske suradnje u cilju osiguravanja oporavka i otpornosti, ali i daljnjeg razvoja i rasta turističkog sektora”, rekla je hrvatska ministrica turizma.

Osvrnula se i na inicijativu za bolje pozicioniranje turizma unutar država EU-a, koju je Hrvatska predstavila 2018. godine, dodavši da je to pobudilo velik interes i potporu Italije i drugih članica EU-a te da je daljnji rad na isticanju važnosti turizma i njegovog boljeg pozicioniranja na dnevnom redu EU-a i dalje potreban, posebice za poticanje rasta i zapošljavanja.

“Prepoznajemo i široke mogućnosti suradnje kroz razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi u području posebnih oblika turizma”, kazala je Brnjac.

Hrvatska je po njezinim riječima otvorena i za zajednički nastup i promociju s Italijom na trećim tržištima, kao i za ponudu prijenosa znanja i iskustava o tehnološkom, zakonodavnom i organizacijskom aspektu hrvatskog nagrađivanog sustava eVisitor.

Ministri su se složili i da je obrazovanje u turizmu ključno za jačanje i daljnji razvoj sektora, kao i da je razmjena znanja i dobrih praksi u izobrazbi kadrova u turizmu i ugostiteljstvu vrlo korisna za obje strane, zaključuju iz MINTS-a. (H)

You may also read!

rimac

Sveta Nedelja i Rimac Automobili potpisali ugovor o pravu građenja kampusa

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i direktor Rimac Automobila Mate Rimac potpisali su u petak ugovor o osnivanju prava

Read More...
Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
cijene

Rast potrošačkih cijena u ožujku za 1,2 posto

Potrošačke su cijene u ožujku porasle su 1,2 posto na godišnjoj razini, ostvarivši rast drugi mjesec zaredom, dok su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.