Broj zaposlenih u industriji pao 0,1 posto

In Statistika
industrija

Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u kolovozu ove godine pao je za 0,1 posto u odnosu na srpanj, dok je prema kolovozu prošle godine viši za 0,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za tri posto te proizvodnji pića, za 2,1 posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za 1,7 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 24,1 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 17 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda, za 7,4 posto te proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 7,2 posto.

Kumulativni podaci za prvih osam mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,9 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih osam mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 8,6 posto.

Inače, isto je izvješće DZS-a pokazalo da je u kolovozu industrijska proizvodnja porasla deveti mjesec za redom, i to za 5,2 posto na godišnjoj razini što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje i cjelokupnog gospodarstva od koronakrize. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.