Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini za 2,4 posto

In Zaposlenost / plaće
industrija

Ukupan broj zaposlenih u industriji u studenome ostao je nepromijenjen u usporedbi s listopadom, dok je u odnosu na studeni 2019. godine smanjen za 2,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 3,1 posto, te proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 2,7 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 24,9 posto te proizvodnji računala i elektroničkih optičkih proizvoda, za 2,9 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad u proizvodnji odjeće, za 11,1 posto i proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 7,7 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u proizvodnji tekstila, za 20,5 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za 4,6 posto, te proizvodnji te gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme, za 3,1 posto.

Po podacima DZS-a, u prvih jedanaest mjeseci prošle godine u odnosu na isto razdoblje godine ranije broj zaposlenih u industriji je pao za 2,9 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do studenog 2020. u usporedbi s istim razdobljem 2019. manja je za 0,4 posto. (H)

You may also read!

covid

Nepravedna podjela cjepiva stajala bi svjetsko gospodarstvo tisuće mlrd dolara

Ako bogate zemlje osiguraju glavninu cjepiva protiv covida 19, a zemlje u razvoju ostanu uglavnom praznih ruku, kao što

Read More...
Erste

Erste banka građanima s područja pogođenih potresom omogućava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci

Svojim klijentima, građanima s područja Sisačko-moslavačke županije, ali i okolnih županija pogođenih potresom, kojima je nekretnina u mjestu boravišta

Read More...
sajam

Udruga hrvatskih sajmova Stožeru: Sjetite se i nas, kada ćete nam dozvoliti rad?

Udruga hrvatskih sajmova u ponedjeljak je otvorenim pismom pozvala Stožer civilne zaštite RH da uvaži i postojanje sajmova i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.