Brojnim događanjima od travnja do listopada grad Rab u utrci za još jednu rekordnu turističku sezonu

TZG Rab

Obilježavanjem Uskrsa već tradicionalno započinje turistička predsezona, a Rab se nakon blagdana može pohvaliti s oko 2000 noćenja, što je vrlo dobar rezultat budući da je otvoren samo jedan hotel na području grada Raba, dok su druga dva u užoj gradskoj jezgri u fazi adaptacije.

„Kroz mjesec svibanj svoja vrata otvaraju i ostali gradski hoteli te je za očekivati kako će i ove predsezone grad Rab ostvariti odlične rezultate. Hotel Padova, koji je bio otvoren, bio je kompletno popunjen uz situaciju overbookinga, a zadovoljni su i privatni iznajmljivači. Ovog je Uskrsa (petak – ponedjeljak), ostvareno oko 2000 noćenja, a najbrojniji rapski turisti su bili Nijemci, Hrvati, Austrijanci, Talijani i Mađari. Sveukupno se može reći kako je organizacija uskršnjeg programa TZG Rab, POU Rab te Grada Raba uspjela, te će manifestacija «Uskrs na Rabu», zasigurno postati tradicija“, ističe direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan.

Nakon blagdanskog, goste Raba od travnja do listopada očekuju različiti zabavni programi od kojih mnogi privlače sve više domaćih i stranih turista svih profila i interesa. Podsjetimo, Rab je lani upisao još jednu rekordnu sezonu s 1.315.314 noćenja od 1. siječnja do 15. rujna (6 % više nego godinu ranije), dok su najpoznatija događanja poput Kantuna i Rapske fjere okupila više od 30 tisuća posjetitelja.

Ovogodišnja post-uskršnja događanja kreću 12. travnja kada na otoku Rabu počinje druga etapa Mitas 4 Islands bike utrke. Slijedi Druga Rapska feštu od rožic, pa festival cvijeća i cvjetnih performansi od 24. do 27. travnja. Tradicionalno vozimo humanitarnu bike utrku «gRab the bike and ride for Pinokio», a mjesec zaključujemo završnom feštom šparoga 28. travnja.

Gurmane će u svibnju privući Festival otočne janjetine, pogotovo njegovo finale 25. svibnja na kojem će se pod budnim okom poznatog chefa Tomislava Špičeka pripremati janjeće delicije u kotlićima. Špica sezone rezervirana je za popularne kulturno-zabavne manifestacije poput Kantuna, turnira Udruge rapskih samostreličara, Rab jazz festivala i nezaobilazne Rapske fjere.

„Ove godine, uz već poznate i rado posjećene manifestacije, našim ćemo gostima ponuditi i neka nova događanja poput bike utrke „BIG 4“, a proslavit ćemo i 50. obljetnicu potpisivanja povelje o prijateljstvu s kastelom San Marino. Grad Rab i Turistička zajednica u suradnji s lokalnim hotelijerskim kompanijama svake godine ulažu u podizanje kvantitete, ali i kvalitete otočnih događanja trudeći se da gostima nudimo najbolje od Raba ne samo u jeku turističke sezone, već i u ostalim mjesecima“, zaključuje Ivana Matušan.

Uz to, u novu turističku sezonu grad Rab ulazi i s gotovo 110 milijuna kuna infrastrukturnih ulaganja u uređenje hotela i javnih površina te povezanost s kopnom.

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake