Brojnim događanjima od travnja do listopada grad Rab u utrci za još jednu rekordnu turističku sezonu

In Iz zemlje
TZG Rab

Obilježavanjem Uskrsa već tradicionalno započinje turistička predsezona, a Rab se nakon blagdana može pohvaliti s oko 2000 noćenja, što je vrlo dobar rezultat budući da je otvoren samo jedan hotel na području grada Raba, dok su druga dva u užoj gradskoj jezgri u fazi adaptacije.

„Kroz mjesec svibanj svoja vrata otvaraju i ostali gradski hoteli te je za očekivati kako će i ove predsezone grad Rab ostvariti odlične rezultate. Hotel Padova, koji je bio otvoren, bio je kompletno popunjen uz situaciju overbookinga, a zadovoljni su i privatni iznajmljivači. Ovog je Uskrsa (petak – ponedjeljak), ostvareno oko 2000 noćenja, a najbrojniji rapski turisti su bili Nijemci, Hrvati, Austrijanci, Talijani i Mađari. Sveukupno se može reći kako je organizacija uskršnjeg programa TZG Rab, POU Rab te Grada Raba uspjela, te će manifestacija «Uskrs na Rabu», zasigurno postati tradicija“, ističe direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan.

Nakon blagdanskog, goste Raba od travnja do listopada očekuju različiti zabavni programi od kojih mnogi privlače sve više domaćih i stranih turista svih profila i interesa. Podsjetimo, Rab je lani upisao još jednu rekordnu sezonu s 1.315.314 noćenja od 1. siječnja do 15. rujna (6 % više nego godinu ranije), dok su najpoznatija događanja poput Kantuna i Rapske fjere okupila više od 30 tisuća posjetitelja.

Ovogodišnja post-uskršnja događanja kreću 12. travnja kada na otoku Rabu počinje druga etapa Mitas 4 Islands bike utrke. Slijedi Druga Rapska feštu od rožic, pa festival cvijeća i cvjetnih performansi od 24. do 27. travnja. Tradicionalno vozimo humanitarnu bike utrku «gRab the bike and ride for Pinokio», a mjesec zaključujemo završnom feštom šparoga 28. travnja.

Gurmane će u svibnju privući Festival otočne janjetine, pogotovo njegovo finale 25. svibnja na kojem će se pod budnim okom poznatog chefa Tomislava Špičeka pripremati janjeće delicije u kotlićima. Špica sezone rezervirana je za popularne kulturno-zabavne manifestacije poput Kantuna, turnira Udruge rapskih samostreličara, Rab jazz festivala i nezaobilazne Rapske fjere.

„Ove godine, uz već poznate i rado posjećene manifestacije, našim ćemo gostima ponuditi i neka nova događanja poput bike utrke „BIG 4“, a proslavit ćemo i 50. obljetnicu potpisivanja povelje o prijateljstvu s kastelom San Marino. Grad Rab i Turistička zajednica u suradnji s lokalnim hotelijerskim kompanijama svake godine ulažu u podizanje kvantitete, ali i kvalitete otočnih događanja trudeći se da gostima nudimo najbolje od Raba ne samo u jeku turističke sezone, već i u ostalim mjesecima“, zaključuje Ivana Matušan.

Uz to, u novu turističku sezonu grad Rab ulazi i s gotovo 110 milijuna kuna infrastrukturnih ulaganja u uređenje hotela i javnih površina te povezanost s kopnom.

You may also read!

Međimrski gospodarski forum

Međimurski Gospodarski Forum pokazao smjer daljnjeg razvoja Hrvatske

U prostorijama zgrade VMD Grupe u Zagrebu danas je održan prvi Međimurski Gospodarski Forum u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje,

Read More...
Lidl Hrvatska_Global Gap

Svi Lidlovi dobavljači do kraja 2018. imat će certifikat Global G.A.P.

Samo najbolje voće i povrće certificiranih dobavljača Svi dobavljači voća i povrća trgovačkog lanca Lidl Hrvatska će do kraja 2018.

Read More...
katavicivica

Ivica Katavić novi predsjednik Udruženja trgovine HGK

Na sjednici predstavljena analiza trgovine na malo od 2007. do 2018. Udruženje trgovine Hrvatske gospodarske komore održalo je plenarnu sjednicu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.