Burilović opet izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

In Karijere
Burilović

Na 128. sjednici Skupštine Eurochambresa održanoj danas u online formatu, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa, a za člana Odbora za proračun izabrana je glavna tajnica HGK Marina Rožić.

Burilović je zahvalio članovima Skupštine na povjerenju i naglasio kako je za HGK važno biti dijelom obitelji Eurochambresa, jer uz podršku europske mreže komora i HGK može zastupati i štiti interese svojih članica na europskoj razini. Također je izvijestio članove o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj te o nizu mjera za pomoć gospodarstvu koje se provode kako bi se sanirale negativne posljedice utjecaja koronakrize na poslovanje tvrtki.

Predsjednik Eurochambresa Christoph Leitl apostrofirao je važnost povoljnih uvjeta poslovanja koji moraju biti prepoznati u svim područjima politike ako gospodarski oporavak od krize želi dobiti i održati zamah. „Komore su pouzdan partner donositeljima odluka i zalažu se za konkretne i brzo provedive instrumente koji će pomoći gospodarstvenicima. Ponovno uspostavljanje neometanog funkcioniranja jedinstvenog tržišta, dovršetak tržišta kapitala, energije i digitalnog tržišta temelj su gospodarskog oporavka i rasta u EU“, istaknuo je Leitl.

Eurochambres je od 12. do 14. listopada bio domaćin šest internetskih događaja o ponovnom pokretanju Europe, koji su predstavljali doprinose niza visoko rangiranih političara i dužnosnika iz EU institucija. Informacije iz komorske mreže tijekom ovotjedne internetske serije potvrđuju razmjere izazova s kojima se suočavaju europska poduzeća. Osvrnuvši se na rasprave o politici malih i srednjih poduzeća, trgovini, jedinstvenom tržištu, vještinama i održivim financijama, predsjednik Leitl je naglasio da kreiranje i provedba politika EU-a moraju više nego ikad odražavati potrebe milijuna europskih poduzeća, posebno malog i srednjeg poduzeća (MSP).

„Puno značajnih poluga za oživljavanje gospodarstva u rukama je institucija EU-a i one se moraju u potpunosti iskoristiti. Trebamo hitne mjere kako bismo olakšali financijsku likvidnost i osigurali pristup tržištu. Ciljevi dugoročne politike poput dvojne zelene i digitalne tranzicije također se moraju temeljiti na realnim ciljevima, jasnim planovima i učinkovitim mjerama da bi naša poduzeća – posebno mala i srednja – bila u stanju provoditi proces oporavka”, zaključio je Leitl na današnjoj skupštini.

You may also read!

Petrokemija

Petrokemija ostvarila znatan rast neto dobiti, na 315 milijuna kuna

Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu

Read More...
virus

Kontrola širenja Covid-19 u radnom okruženju

Zdravstveni sustav u Hrvatskoj kao i širom Europe i svijeta sve se teže nosi s novim valom širenja epidemije

Read More...
Meggle

Fortenova grupa i Meggle Hrvatska postigle dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekar

Belje plus, članica Fortenova grupe, i MEGGLE Hrvatska postigli su dogovor i potpisali sporazum o kupoprodaji imovine MEGGLE-ove mljekare

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.