Burilović: Oporavak vidljiv, trebamo kontinuitet

Luka-Burilović

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović kazao je u četvrtak kako je u Hrvatskoj vidljiv gospodarski oporavak te kako se nada da ga neće ugroziti eventualni veći poremećaji.

Burilović je na sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore ocijenio kako je oporavak gospodarstva vidljiv te da se može reći da smo konačno u određenom uzletu.

Rast BDP-a i svih ostalih pokazatelja govori da Hrvatska ide u jednom dobrom smjeru, kazao je Burilović te dodao kako je sada potreban kontinuitet.

Nadam se kako se neće dogoditi neki veći poremećaji koji bi poremetili pozitivan smjer kojim ide hrvatsko gospodarstvo”, istaknuo je.

Po njegovim riječima, Komora je uključena u gotovo sva gospodarska zbivanja u Hrvatskoj, kao što su Ina i Agrokor.

Bez obzira koliko je situacija teška, ide se u dobrom smjeru, kazao je.

Smatra da se situacija stabilizira iako traži dodatne napore i financijska sredstva. Problem nije nastao preko noći i ne može se riješiti preko noći, kazao je Burilović napominjući kako su u tijeku pregovori Agrokora s bankama kako bi se osigurala dodatna financijska sredstva.

Skupština HGK usvojila je financijsko izvješće za 2016. godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 167,4 milijuna kuna, dok rashodi iznose 163 milijuna kuna pa višak prihoda nad rashodima iznosi 4,4 milijuna kuna.

Vrijednost imovine prošle je godine iznosila nešto više od 307,6 milijuna kuna.

Burilović je kazao kako je iz godine u godinu vidljiv pomak u raspolaganju financijskim sredstvima i imovinom.

Komora ima značajno manji proračun i sa znatno manje sredstava obavlja više aktivnosti nego prije, kazao je Burilović napominjući kako se “s puno manje ljudi radi puno više”.

Ponovio je kako je cilj povećati udio samofinanciranja, odnosno ojačati vlastite prihode i povećati udio korištenja EU-ovih fondova.

Najavio je da se u ovoj godini, sukladno Strategiji HGK, planira otvaranje predstavništava u Šangaju, Sarajevu, Beogradu i Beču.

Plan je u četiri godine otvoriti 20-ak predstavništava, rekao je.

Skupština je među ostalim donijela i odluku o prodaji nekretnine u Novoj cesti u Zagrebu tvrtki Štimac centar dentalne medicine, za nešto više od 6 milijuna kuna. (H)

Pročitajte još vijesti!

agrokor

Održan sastanak izvanrednog povjerenika i Konzumovih dobavljača u BiH

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, predsjednik Uprave Poslovnog sistema Mercator Tomislav Čizmić i direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić

Read More...
tesco

Tesco ukida 1.200 radnih mjesta u sjedištu

Najveći britanski trgovački lanac Tesco najavio je ukidanje još 1.200 radnih mjesta, što predstavlja dio restrukturiranja koje bi toj

Read More...
konferencija

Ekonomija podataka temelj za gospodarski razvoj

U svijetu se dnevno stvara 2,3 trilijuna gigabajta novih podataka, a znanje o tome kako iz njih stvarati vrijednost

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!