Burilović: Oporavak vidljiv, trebamo kontinuitet

Luka-Burilović

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović kazao je u četvrtak kako je u Hrvatskoj vidljiv gospodarski oporavak te kako se nada da ga neće ugroziti eventualni veći poremećaji.

Burilović je na sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore ocijenio kako je oporavak gospodarstva vidljiv te da se može reći da smo konačno u određenom uzletu.

Rast BDP-a i svih ostalih pokazatelja govori da Hrvatska ide u jednom dobrom smjeru, kazao je Burilović te dodao kako je sada potreban kontinuitet.

Nadam se kako se neće dogoditi neki veći poremećaji koji bi poremetili pozitivan smjer kojim ide hrvatsko gospodarstvo”, istaknuo je.

Po njegovim riječima, Komora je uključena u gotovo sva gospodarska zbivanja u Hrvatskoj, kao što su Ina i Agrokor.

Bez obzira koliko je situacija teška, ide se u dobrom smjeru, kazao je.

Smatra da se situacija stabilizira iako traži dodatne napore i financijska sredstva. Problem nije nastao preko noći i ne može se riješiti preko noći, kazao je Burilović napominjući kako su u tijeku pregovori Agrokora s bankama kako bi se osigurala dodatna financijska sredstva.

Skupština HGK usvojila je financijsko izvješće za 2016. godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 167,4 milijuna kuna, dok rashodi iznose 163 milijuna kuna pa višak prihoda nad rashodima iznosi 4,4 milijuna kuna.

Vrijednost imovine prošle je godine iznosila nešto više od 307,6 milijuna kuna.

Burilović je kazao kako je iz godine u godinu vidljiv pomak u raspolaganju financijskim sredstvima i imovinom.

Komora ima značajno manji proračun i sa znatno manje sredstava obavlja više aktivnosti nego prije, kazao je Burilović napominjući kako se “s puno manje ljudi radi puno više”.

Ponovio je kako je cilj povećati udio samofinanciranja, odnosno ojačati vlastite prihode i povećati udio korištenja EU-ovih fondova.

Najavio je da se u ovoj godini, sukladno Strategiji HGK, planira otvaranje predstavništava u Šangaju, Sarajevu, Beogradu i Beču.

Plan je u četiri godine otvoriti 20-ak predstavništava, rekao je.

Skupština je među ostalim donijela i odluku o prodaji nekretnine u Novoj cesti u Zagrebu tvrtki Štimac centar dentalne medicine, za nešto više od 6 milijuna kuna. (H)

Pročitajte još vijesti!

martina-dalić

AGROKOR: Dalić očekuje da banke regresnu naplatu mjenica ne provode prisilno

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u srijedu kako očekuje od banaka da

Read More...
hub

HUB: Nacionalna referentna stopa smanjena 0,09 do 0,20 postotnih bodova

Hrvatska udruga banaka (HUB) objavila je novi izračun Nacionalne referentne stope prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora (NRS), koju

Read More...
krug

Udruga Krug – poduzetnice godine su Milena Mičić, Slavica Grkeš i Ljiljana Vukšić

Udruga poslovnih žena Hrvatske “Krug” u srijedu je dodijelila nagrade za poduzetnice 2016. godine – poduzetnica godine je Milena

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!