C&A nastavlja svoje vodstvo u organskom pamuku

c&a

C&A ponovno preuzima prvo mjesto kao najveći svjetski potrošač certificiranog organskog pamuka u izvješću Tekstile Exchangea iz 2017: Preferred Fibers and Materials Benchmark Report. U 2016-oj, 33 posto artikala od pamuka koje je C&A prodao, bilo je izrađeno od certificiranog organskog pamuka.

Textile Exchange procjenjuje da je kroz kupnju certificiranog organskog pamuka, C&A uštedio 136.8 bilijuna litara vode, spriječio upotrebu 125,986 kilograma pesticida, poboljšao tlo više od 139,973 hektara zemlje, i spriječio emisiju 58.6 kilograma CO2 ekvivalenata.

Izvan tog organskog, C&A je također prepoznat kao treći najveći potrošač veće količine organskog pamuka, uključujući pamuk koji se dobiva pod Better Cotton Initiative (BCI).

U 2016, C&A je također postigao vodeću poziciju u preferiranim umjetnim celuloznim vlaknima – uključujući Viskozu, Modal i Lyocell – pokazujući posvećenost brenda da dobiva vlakna iz drevnih i ugroženih šuma, u skladu sa Canopy Style Initiative.

U svom izvješću Textile Exchange uspoređuje podatke o održivim materijalima iz 94 kompanije, koji sadrži vodeće modne maloprodajne trgovce.

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja