C&A nastavlja svoje vodstvo u organskom pamuku

c&a

C&A ponovno preuzima prvo mjesto kao najveći svjetski potrošač certificiranog organskog pamuka u izvješću Tekstile Exchangea iz 2017: Preferred Fibers and Materials Benchmark Report. U 2016-oj, 33 posto artikala od pamuka koje je C&A prodao, bilo je izrađeno od certificiranog organskog pamuka.

Textile Exchange procjenjuje da je kroz kupnju certificiranog organskog pamuka, C&A uštedio 136.8 bilijuna litara vode, spriječio upotrebu 125,986 kilograma pesticida, poboljšao tlo više od 139,973 hektara zemlje, i spriječio emisiju 58.6 kilograma CO2 ekvivalenata.

Izvan tog organskog, C&A je također prepoznat kao treći najveći potrošač veće količine organskog pamuka, uključujući pamuk koji se dobiva pod Better Cotton Initiative (BCI).

U 2016, C&A je također postigao vodeću poziciju u preferiranim umjetnim celuloznim vlaknima – uključujući Viskozu, Modal i Lyocell – pokazujući posvećenost brenda da dobiva vlakna iz drevnih i ugroženih šuma, u skladu sa Canopy Style Initiative.

U svom izvješću Textile Exchange uspoređuje podatke o održivim materijalima iz 94 kompanije, koji sadrži vodeće modne maloprodajne trgovce.

Pročitajte još vijesti!

1-plenkovic-1

Predsjednik Vlade u Parizu: Hrvatska želi unaprijediti gospodarske odnose s Francuskom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi danas i sutra u Parizu, gdje je održao sastanak s glavnim tajnikom

Read More...
Plava_Laguna

Plava laguna dobila višečlanu upravu i završava spajanje s Istraturistom

Plava laguna dobila je višečlanu upravu na čelu s predsjednikom Nevenom Staverom koji je do sada bio jedini član,

Read More...
posao

Krajem studenog 188.056 nezaposlenih

Krajem studenog ove godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je registrirano 188.056 nezaposlenih osoba, što je

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!