C&A nastavlja svoje vodstvo u organskom pamuku

c&a

C&A ponovno preuzima prvo mjesto kao najveći svjetski potrošač certificiranog organskog pamuka u izvješću Tekstile Exchangea iz 2017: Preferred Fibers and Materials Benchmark Report. U 2016-oj, 33 posto artikala od pamuka koje je C&A prodao, bilo je izrađeno od certificiranog organskog pamuka.

Textile Exchange procjenjuje da je kroz kupnju certificiranog organskog pamuka, C&A uštedio 136.8 bilijuna litara vode, spriječio upotrebu 125,986 kilograma pesticida, poboljšao tlo više od 139,973 hektara zemlje, i spriječio emisiju 58.6 kilograma CO2 ekvivalenata.

Izvan tog organskog, C&A je također prepoznat kao treći najveći potrošač veće količine organskog pamuka, uključujući pamuk koji se dobiva pod Better Cotton Initiative (BCI).

U 2016, C&A je također postigao vodeću poziciju u preferiranim umjetnim celuloznim vlaknima – uključujući Viskozu, Modal i Lyocell – pokazujući posvećenost brenda da dobiva vlakna iz drevnih i ugroženih šuma, u skladu sa Canopy Style Initiative.

U svom izvješću Textile Exchange uspoređuje podatke o održivim materijalima iz 94 kompanije, koji sadrži vodeće modne maloprodajne trgovce.

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake