C&A nastavlja svoje vodstvo u organskom pamuku

In Tvrtke i tržišta
c&a

C&A ponovno preuzima prvo mjesto kao najveći svjetski potrošač certificiranog organskog pamuka u izvješću Tekstile Exchangea iz 2017: Preferred Fibers and Materials Benchmark Report. U 2016-oj, 33 posto artikala od pamuka koje je C&A prodao, bilo je izrađeno od certificiranog organskog pamuka.

Textile Exchange procjenjuje da je kroz kupnju certificiranog organskog pamuka, C&A uštedio 136.8 bilijuna litara vode, spriječio upotrebu 125,986 kilograma pesticida, poboljšao tlo više od 139,973 hektara zemlje, i spriječio emisiju 58.6 kilograma CO2 ekvivalenata.

Izvan tog organskog, C&A je također prepoznat kao treći najveći potrošač veće količine organskog pamuka, uključujući pamuk koji se dobiva pod Better Cotton Initiative (BCI).

U 2016, C&A je također postigao vodeću poziciju u preferiranim umjetnim celuloznim vlaknima – uključujući Viskozu, Modal i Lyocell – pokazujući posvećenost brenda da dobiva vlakna iz drevnih i ugroženih šuma, u skladu sa Canopy Style Initiative.

U svom izvješću Textile Exchange uspoređuje podatke o održivim materijalima iz 94 kompanije, koji sadrži vodeće modne maloprodajne trgovce.

You may also read!

U Općini Poličnik položen kamen temeljac za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju vrijednog 25 milijuna kuna

U Općini Poličnik položen kamen temeljac za izgradnju Centra za razvoj i edukaciju

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat prisustvovao je danas na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju Centra za

Read More...
tolusic

Više od 26 milijuna kuna za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija

Otvoren je natječaj za provedbu tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“ za dodjelu potpore za provođenje aktivnosti

Read More...
Ana_Fresl

58 milijuna kuna za predstavljanje domaćih kompanija na sajmovima u inozemstvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2. Poziv je namijenjen mikro, malim i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.