Cappelli: Ne spuštati cijene, nego dizati kvalitetu

In Konferencije / savjetovanja
Gari Capelli

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je u predavanju na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, istaknuo kako ne treba spuštati cijene, nego raditi na kvaliteti ponude koja mora biti temelj turizma u Hrvatskoj.

“Španjolska, Turska i Grčka najviše nude resorte. Mi ih nemamo, ali zato nudimo poseban i drukčiji pristup turizmu. Zato moramo ići na to da ni slučajno ne spustimo cijene, već da se gostu i turistima pruži što viša kvaliteta. Budemo li dobri u ponudi i kvaliteti, nećemo imati nikakvih problema”, rekao je Cappelli.

Najavljujući velike projekte u turizmu, uz ostalo je spomenuo projekt Brijuni koji će biti, kako je rekao “projekt s pet zvjezdica”.

“Ne tražimo masovnost već kvalitetu, a u tu svrhu u funkciju ćemo staviti i neke druge objekte koji se do sada nisu mogli ni pogledati, a kamoli biti u funkciji”, rekao je Cappelli.

U sklopu predavanja “Turizam i nove uloge dionika”, naglasak je stavio na sinergiju javnog sektora i turističke politike, turističku globalizaciju i regionalizaciju te naglasio važnost strategije razvoja turizma i prateće legislative.

Ocijenio je kako je suradnja srednjih škola i visokoškolskih ustanova s hotelskim tvrtkama iznimno važna za osposobljavanje kvalitetnog i stručnog kadra. Obrazovanje je, smatra on, važan segment nove strategije turizma kao i održivi razvoj.

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković najveća je sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru koje se izvode sve razine visokoškolskog obrazovanja, od preddiplomskih i diplomskih, do postdiplomskih specijalističkih i postdiplomskih doktorskih studija. (H)

You may also read!

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2020

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, drugu godinu zaredom dobitnik je prestižne nagrade

Read More...
zona

Pozdravite dugo i bezbrižno ljeto uz novitete iz Zona Vital linije

Svima kojima nedostaje vremena za aktivnu brigu o svom zdravlju, dobro će doći sjajni noviteti iz Zone Vital: Ferrosorb,

Read More...
Hyundai

Hyundai zna što je akcija

Hyundai i30 od 104.990 kn i Hyundai Tucson od 149.990 kn • Jedinstvena ljetna akcija za bestsellere Hyundai i30 i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.