Cappelli: Ne spuštati cijene, nego dizati kvalitetu

In Konferencije / savjetovanja
Gari Capelli

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je u predavanju na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, istaknuo kako ne treba spuštati cijene, nego raditi na kvaliteti ponude koja mora biti temelj turizma u Hrvatskoj.

“Španjolska, Turska i Grčka najviše nude resorte. Mi ih nemamo, ali zato nudimo poseban i drukčiji pristup turizmu. Zato moramo ići na to da ni slučajno ne spustimo cijene, već da se gostu i turistima pruži što viša kvaliteta. Budemo li dobri u ponudi i kvaliteti, nećemo imati nikakvih problema”, rekao je Cappelli.

Najavljujući velike projekte u turizmu, uz ostalo je spomenuo projekt Brijuni koji će biti, kako je rekao “projekt s pet zvjezdica”.

“Ne tražimo masovnost već kvalitetu, a u tu svrhu u funkciju ćemo staviti i neke druge objekte koji se do sada nisu mogli ni pogledati, a kamoli biti u funkciji”, rekao je Cappelli.

U sklopu predavanja “Turizam i nove uloge dionika”, naglasak je stavio na sinergiju javnog sektora i turističke politike, turističku globalizaciju i regionalizaciju te naglasio važnost strategije razvoja turizma i prateće legislative.

Ocijenio je kako je suradnja srednjih škola i visokoškolskih ustanova s hotelskim tvrtkama iznimno važna za osposobljavanje kvalitetnog i stručnog kadra. Obrazovanje je, smatra on, važan segment nove strategije turizma kao i održivi razvoj.

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković najveća je sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru koje se izvode sve razine visokoškolskog obrazovanja, od preddiplomskih i diplomskih, do postdiplomskih specijalističkih i postdiplomskih doktorskih studija. (H)

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.