Cappelli s ITB-a najavio planove za Brijune, Kupare, Slavoniju i Imotski kraj

sajam

Ministar turizma Gari Cappelli u srijedu je sa svjetske turističke burze ITB u Berlinu najavio planove za Brijune, za koje bi se 2020. godine mogao objaviti natječaj za koncesiju, a istaknuo je i da se nastavlja projekt Kupari.

Ministar je o tome govorio novinarima na štandu Hrvatske turističke zajednice na ITB-u, koji je otvoren jutros.

“Brijuni i Kupari su se zadnjih tjedana spominjali u medijima i želim reći da se ništa ne prekida te da oba projekta idu dalje”, istaknuo je Cappelli.

Za Kupare je kazao da nema raskida ugovora, nego da je ponuđen novi prijedlog koji se veže na donošenje novog prostornog plana na tom području, a kada se taj plan donese, investitor ima rok od oko 30 dana da potpiše što treba potpisati.

“Investitor za Kupare se potpuno složio s time, što je bila inicijativa Ministarstva turizma, a ni za Brijune nije prekinut slijed onoga što smo htjeli, te će to sigurno biti kvalitetno i elitno odredište s luksuznom ponudom”, naglasio je Cappelli.

Na Brijunima se prema ministrovim riječima neće graditi zatvoreni resort niti novi veliki objekti, nego nego će se postojeći obnoviti na razinu pet zvjezdica. Bit će otvoreni svima, kao i drugi sadržaji, ali neće biti nekog novog ‘velikog’ golfa nego igralište poput postojećeg koje će se urediti, rekao je Cappelli.

“Već smo se organizirali za tu namjenu, a uz mene na projektu Brijuni rade ministri Tomislav Ćorić i Goran Marić. Ništa nećemo raditi ni planirati bez suradnje s lokalnom samoupravom, a naglasak će biti na činjenici da je to nacionalni park i zaštićen okoliš”, poručio je Cappelli.

Najavio je i da se priprema udruživanje regije Slavonija odnosno pet slavonskih županija s ciljem razvoja turizma pod ‘kapom’ destinacijske menadžment organizacije (DMO), o čemu je nedavno razgovarao sa županima.

“Za Slavoniju se zanimaju Kinezi koji za svoje turiste žele turu po Slavoniji od par dana, a s Kinom razgovaramo i o zajedničkoj konferenciji o turizmu, moguće na ljeto odnosno kada budemo otvarali predstavništvo HTZ-a u Šangaju ove godine”, rekao je ministar.

Kazao je i da se priprema pilot projekt za razvoj turizma područja oko Imotskog, kao i nova strategija razvoja turizma, dok je za kraj ožujka najavio održavanje mini turističkog kongresa u Rovinju s ciljem dobivanja izvješća raznih službi i institucija o pripremama za sezonu.

“Znamo koje smo probleme imali lani i vidjet ćemo kako su se službe pripremile, uključujuči promet, zdravstvo, policiju, vatrogasce, sustav turističkih zajednica i druge. Neke bismo stvari morali imati bolje nego lani”, zaključio je Cappelli. (H)

Pročitajte još vijesti!

purani

Zbog veće potražnje mesa domaće peradi otvorena nova farma purana s oznakom „Meso hrvatskih farmi“

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uz potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata

Read More...
konzum

Konzum za vrijeme nogometnog prvenstva rušio rekorde prodaje

Svjetsko nogometno prvenstvo bila je prilika Konzumu za organizaciju dodatnih zabavnih i nagradnih aktivnosti za svoje zaposlenike koji su

Read More...
1-Hladni užitak_Franck i ove godine osigurao osvježenje na umaškom ATP turniru

Franck i ove godine osigurao osvježenje na umaškom ATP turniru

Franck, ponosni pokrovitelj pravog druženja i dugogodišnji partner umaškog ATP turnira, i ove je godine odlučio osvježiti posjetitelje Plava

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake