cargo-partner dodatno proširuje svoje skladišne kapacitete u Hrvatskoj

In Logistika
cargo-partner

Pružatelj logističkih usluga cargo-partner otvorio je novi logističko-distributivni centar s 12.900 m² skladišnog prostora u Zagrebu. Smješten 10 minuta od zračne luke, novoizgrađeni centar idealno je opremljen za brzu i učinkovitu distribuciju u okolno područje. Suvremeni prostor pruža kupcima kratkoročno i dugoročno skladištenje, kao i sveobuhvatan portfelj dodatnih usluga za širok raspon industrija.

cargo-partner nastavlja i dalje proširivati svoj skladišni prostor u srednjoj i istočnoj Europi te je nedavno otvorio svoj potpuno novi logistički centar u Hrvatskoj. Prostor se nalazi u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autocestu A11 i 10 minuta od Zračne luke Franjo Tuđman.

Suvremeni logistički centar sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 m² skladišnog prostora, plus mezanin od 900 m² gdje tim cargo-partnera pruža usluge s dodanom vrijednošću i omogućava potpunu informatičku povezanost preko EDI/API konekcije za modne i druge industrije. Ovaj prostor sada je dostupan kupcima uz već postojeće skladište od 4000 m² na Jankomiru u Zagrebu. Novi centar služi kao mjesto za skladištenje i distribuciju različite robe uključujući namirnice, kvarljive proizvode, pića i lijekove.

Zoran Starčević, direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, objašnjava: “COVID-19 je ubrzao rast e-trgovine i prouzročio dugoročne prekide u lancu opskrbe, a u konačnici je doveo do porasta potražnje za skladišnim prostorom. cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je bitan dio naše mreže u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Novi prostor omogućit će nam još bolje korištenje ovog važnog čvorišta i dodatno proširiti naš portfelj logističkih usluga.”

Uz dugoročno i kratkoročno skladištenje, lokalni tim pruža usluge cestovnog prijevoza uključujući distribuciju robe u zemlje EU i izvan EU diljem jugoistočne Europe. S 22 utovarne i istovarne rampe i dodatnim drive-in pristupom, centar je dobro opremljen za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u okolnu regiju. Brzi tranzit osigurava i carinsko skladište i usluge carinskog posredovanja za uvozne i izvozne pošiljke. cargo-partner tim u Zagrebu nudi niz usluga s dodanom vrijednošću uključujući prijem robe, pakiranje, prepakiranje, komisioniranje, umetanje dokumenata i kontrolu kvalitete.

Logistički centar posjeduje HACCP i ISO certifikat te je opremljen suvremenim sustavima zaštite od požara, protuprovalne zaštite i nadzora kako bi se osigurali idealni uvjeti skladištenja osjetljive i vrijedne robe. Protupotresni regali zadovoljavaju najviše europske standarde za potrese (Eurocode 8).

cargo-partner je u Hrvatskoj prisutan od 1996. godine i danas ima više od 90 zaposlenika na pet lokacija u zemlji, pokrivajući cijeli spektar zračnih, pomorskih, cestovnih i logističkih usluga. U svoja dva skladišta, tvrtka sada nudi ukupno 16.900 m² skladišnog prostora na području Zagreba.

O cargo-partneru
cargo-partner privatni je pružatelj info-logistike u cjelini koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski, kopneni prijevoz i skladištenje. S više od četrdeset godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanca opskrbe, tvrtka dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner ostvario je promet od preko 1,8 milijardi eura u 2021. i trenutno zapošljava 3.900 ljudi širom svijeta.

www.cargo-partner.hr

You may also read!

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Za bespovratne potpore za digitalizaciju tvrtkama na raspolaganju 206 mln kn

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u petak poziv za bespovratne potpore za digitalizaciju, namijenjen mikro, malim i

Read More...
moodys

Objava Moody’sa prvi efekt skorog članstva u eurozoni

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je u subotu da najava Moody'sa o podizanju kreditnog rejtinga Hrvatske

Read More...
Rad, klimatske promjene i zdravlje

Rad, klimatske promjene i zdravlje

Siguran i zdrav rad pravo je svih radnika i temelj održivog razvoja. Više ne postoji sumnja da su posljedice

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design