CEDEFOP predstavnika HGK imenovao nacionalnim stručnjakom za strukovno obrazovanje

In Karijere
BozoPavicin

Europski je centar za razvoj strukovnog osposobljavanja – CEDEFOP – jučer u Solunu imenovao stručnjake za strukovno obrazovanje u sklopu projekta “mreža stručnjaka za strukovno obrazovanje”.

Stručnjaci su birani tako da je iz svake zemlje EU, Norveške i s Islanda, biran po jedan najistaknutiji stručnjak u toj zemlji s kojima će CEDEFOP volonterski surađivati te koji će djelovati kao kontaktne točke u svojim zemljama. Za hrvatskog je predstavnika imenovan voditelj Odjela za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore Božo Pavičin. Ovim je imenovanjem istaknuta europska institucija prepoznala HGK kao instituciju koja ima kapacitet preuzeti ključnu ulogu u strukovnom obrazovanju u Hrvatskoj.

Članstvo u mreži osigurava slobodan pristup znanju o drugim državama i komunikaciju s nacionalnim i CEDEFOP-ovim stručnjacima. Djeluje kao vrijedna potpora u istraživanjima i provođenjima projekata te nudi mogućnost podjele znanja, rasprave o znanju te njegove daljnje nadogradnje. Planirano je da se relevantni sastanci održavaju barem jednom godišnje, odnosno na CEDEFOP-ovim forumima o strukovnom osposobljavanju, uz ostala događanja.

Inače, HGK je u sklopu svoj projekta CAPP4APP u okviru ERASMUS+ programa, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru i Austrijskom gospodarskom komorom, izradila prijedlog programa za mentore u tvrtkama i pripremila njima namijenjen priručnik s informacijama i praktičnim savjetima za kvalitetno podučavanje učenika na radnome mjestu. Uz to, izrađen je i dokument koji objašnjava zadovoljavanje uvjeta za prijam učenika na učenje temeljeno na radu te baza podataka tvrtki i mentora koji sudjeluju u naukovanju.

Cilj Komore jest preuzeti ulogu u strukovnom obrazovanju poput uloge austrijske komore s kojom je HGK već surađivala na unaprjeđenju ovog tipa obrazovanja u Hrvatskoj.

You may also read!

ICEL8

Održana 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8

U petak, 16. studenog u Zagrebu održana je 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8 u organizaciji

Read More...
1-Predstavljanje - Varaždin

Predstavljen studij Poduzetništvo i EU fondovi

U organizaciji Sveučilišta Sjever i Hrvatske gospodarske komore danas je u Varaždinu održano predstavljanje specijalističkoga poslijediplomskog studija „Poduzetništvo i

Read More...
plastika

Industrija plastike nije neprijatelj okoliša

Održana konferencija Europska strategija za plastiku – kako vratiti otpad natrag u proizvodnju? „Ovih dana uglavnom slušamo o negativnim posljedicama

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.