U Celju završio 50. MOS koji je ispunio očekivanja organizatora

15. MOS-zavrsno

“Ove godine vrijeme nam nije išlo u prilog, pa smo imali gotovo isti broj posjetitelja kao i prošle godine. Približavamo se broju od 100.000”, izjavio je izvršni direktor sajma Celje Robert Otorepec. S proteklim danima sajma organizatori su vrlo zadovoljni. Sajam je također uspješnim ocijenila i Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) koja je već godinama lojalni partner, a MOS-om je zadovoljna i zemlja partner – Hrvatska.

Za dobar posjet, posebno prvoga dana sajma kaže Otorepec, zaslužna je također i Hrvatska kao zemlja partner. “Odaziv medija bio je ove godine jako dobar, kao i rekordan broj pratećih poslovnih susreta i događaja koji su bili vrlo dobro posjećeni. Posjetili su nas mnogi ministri, a u subotu i europska povjerenica za promet Violeta Bulc”, objašnjava Otorepec. Prvi komentari izlagača pokazuju da će oko dvije trećine njih sudjelovati na sajmu i iduće godine. “Oni koji su manje zadovoljni, uglavnom su oni koji izravno prodaju na sajmu, vjerojatno zbog vremenskih prilika. Također se opaža da prodaja na nekim sajmovima ‘izumire’ te da posjetitelji dolaze više ciljno usmjereni”, kaže on. Prema njegovim riječima, odluka o podjeli MOS-a u pet profesionalnih segmenata ove godine, pokazala se ispravnom. Najzadovoljniji među izlagačima, prema prvim procjenama, bili su oni koji su se ove godine na sajmu predstavili prvi put.

“Zadovoljni smo što je ove godine na sajmu sa svojim proizvodima sudjelovalo mnogo više poduzetnika nego ranije. Ponosan sam što je sudjelovalo 11 naših regionalnih komora kao i mnoge naše podružnice, te što je MOS najveći dosad. Organizirali smo puno značajnih B2B događaja gdje su se naši obrtnici i poslovni ljudi susreli s poduzetnicima iz drugih zemalja licem u lice. Također sam izuzetno zadovoljan što je ove godine Ulica obrtnika bila malo drugačija. Na suvremeniji način pokušali smo pokazati što je obrt, što je poduzetništvo i upoznati se s različitim zanimanjima. Ove godine sajam je posjetilo više od 2.000 učenika osnovnih i srednjih škola, a po prvi puta bio je otvoren i Uredu za pripravnike, gdje su se roditelji mogli upoznati sa svim detaljima o naukovanje”, rekao je predsjednik OZS-a Branko Meh.

Hrvatska, koja se ove godine nakon 21 godine sudjelovanja na MOS-u prvi puta predstavila i kao zemlja partner, zadovoljna je sudjelovanjem. “Vrlo smo zadovoljni onime što smo učinili. Vrijeme nije bilo lijepo. S jedne strane, to je loše, ali s druge strane ispalo je dobro, jer su svi posjetitelji dugo ostajali kod nas u našoj dvorani. Naši izlagači vrlo su zadovoljni, razmijenili su mnoge kontakte, bilo je mnogo interesa, distribuirano je mnogo kataloga i informacija”, rekla nam je savjetnica predsjednika HOK-a Sanja Želinski Matunec koja je sudjelovala u organizaciji nastupa zemlje partnera. Hrvatska se ove godine predstavila s oko pedesetak izlagača. “Bilo je ove godine i obrtnika i trgovačkih društava kao i pružatelja turistički usluga. Pravi rezultati učestvovanja na sajmu biti će poznati tek nakon sajma kada se krene u posao”, dodala je i naglasila kako očekuje da će se suradnja sa Slovenijom u budućnosti i dalje nadograđivati.

Pročitajte još vijesti!

metro

METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina

Mario Mihelj i Duje Kanajet kuhali za kolege i vlasnike zagrebačkih restorana U utorak 19. lipnja, METRO Cash &

Read More...
podravka

Održan Dan polja pšenice

Podravka planira otkupiti 40.000 tona pšenice Podravka je i ove godine obilježila početak žetve pšenice organizacijom stručnog skupa „Dan

Read More...
ford

Volkswagen AG i Ford istražuju mogućnost strateškog saveza

Volkswagen i Ford istražuju strateški savez u svrhu poboljšanja poslovanja, jačanja konkurentnosti i bolje usluge kupcima Volkswagen AG i

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake