Coca-Cola poklanja deset novih vježbališta na otvorenome

cola

Počelo je glasovanje u sklopu projekta Pokret za radost za odabir deset novih gradova u kojima će biti uređene aktivne zone, odnosno vježbališta na otvorenome.

Coca-Cola u Hrvatskoj nastavlja s projektom uređenja vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine urediti njih još deset diljem Hrvatske. O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone ponovno glasovanjem odlučuju sami građani koji glas za aktivnu zonu u svojemu gradu mogu dati putem mrežne stranice www.pokretzaradost.hr od 15. veljače do 15. travnja 2017. Nakon završetka glasovanja Coca-Cola će urediti vježbališta u odabranim gradovima u suradnji s gradskim upravama te će im predati aktivne zone u trajno vlasništvo.

Projekt uređenja aktivnih zona tvrtka je pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost. Uređenje prvih deset aktivnih zona naišlo je na iznimno pozitivan odjek, što nas je dodatno potaknulo da s time nastavimo i u ovoj godini. Drago nam je što su građani i mjesne vlasti prepoznali i podržali našu namjeru da doprinesemo širenju svima dostupnih sadržaja koji stanovništvo potiču na rekreaciju i kretanje te poboljšanju kvalitete života u lokalnim zajednicama. Pozivam građane da se i ove godine u što većemu broju uključe u glasovanje i doprinesu da se njihov grad nađe na popisu ovogodišnjih dobitnika“, izjavila je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Uvažavajući povratne informacije i sugestije građana zaprimljene tijekom prošlogodišnjega glasovanja, ove godine građani za aktivne zone mogu glasovati unutar tri kategorije gradova – gradovi do 10 000, od 10 000 do 35 000 te s više od 35 000 stanovnika, a sustav glasovanja svim gradovima unutar kategorija omogućuje ravnopravan položaj. Vježbališta će se na otvorenome urediti u gradovima koji u svakoj od kategorija ostvare najbolji plasman zahvaljujući glasovima građana i to u četiri grada do 10 000 stanovnika, kojih je u Hrvatskoj najviše, tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika te tri grada s više od 35 000 stanovnika.

Pleternica colaKao i prošle godine ovim se projektom podržava razvoj slabije razvijenih područja kako bi se i u njima podigla kvaliteta života te se rang-lista gradova unutar pojedinih kategorija uspostavlja na temelju omjera broja glasova za pojedini grad i broja mrežnih priključaka u tome gradu pomnoženoga sa stupnjem razvijenosti toga grada prema posljednjim službenim podacima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sve se otvorene aktivne zone i deset novih koje će se otvoriti u 2017. godini uređuju na lako dostupnim odredištima, a ove će godine u sklopu projekta biti postavljena i aktivna zona u Zagrebu kao poklon zajednici u kojoj se nalaze proizvodni pogoni Coca-Cole. Svaka aktivna zona bit će opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a uza svaku je spravu istaknuto i pravilno izvođenje vježbi. Spravama se mogu koristiti rekreativci i profesionalni sportaši, umirovljenici i tinejdžeri, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Nakon otvorenja u svakoj će aktivnoj zoni Coca-Cola organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

U sklopu projekta Coca-Cola je lani uredila i predala na korištenje vježbališta na otvorenome u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.

Više podataka o Pokretu za radost 2017. i aktivnim zonama možete saznati na poveznici www.pokretzaradost.hr.

Pročitajte još vijesti!

zalac

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i

Read More...
burza

Poslovni rezultati kompanija potaknuli rast svjetskih burzi

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer su ulagače ohrabrili dobri kvartalni poslovni rezultati kompanija, dok

Read More...
nedjelja

Osnovan „Hrvatski savez za nedjelju“

Sindikat trgovine Hrvatske (STH) je dana 19.4.2018. u Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu sklopio Ugovor o osnivanju udruge „Hrvatski

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake