Coca-Cola zabilježila pad dobiti za više od 60 posto

cola

Coca-Cola je zabilježila pad dobiti od 60,2 posto u drugom ovogodišnjem tromjesečju, uslijed troška od 653 milijuna dolara povezanog s prodajom punionica u Sjevernoj Americi.

Neto dobit pripisana dioničarima u drugom tromjesečju iznosila je 1,37 milijardi dolara ili 32 centa po dionici, dok je godinu ranije iznosila 3,45 milijardi dolara ili 79 centi po dionici.

Prihodi te američke kompanije bilježe pad 9. tromjesečje zaredom. S prošlogodišnjih 11,54 milijarde skliznuli su na 9,7 milijardi dolara, pogođeni snažnim dolarom i restruktuiranjem poslovanja punionica. Nepovoljna kretanja tečajeva stranih valuta također su utjecala na rezultate, ističu iz Coca-Cole.

Makroekonomski izazovi predstavljaju jedan od razloga za zabrinutost za tvrtku, kao i za mnoge njegove konkurente, uključujući PepsiCo.

U međuvremenu, Coca-Cola prodaje svoju proizvodnu i distribucijsku imovinu u SAD-u, postavivši si rok za restrukturiranje do kraja godine. Kompanija je ranije ove godine upozorila da će kao rezultat tih napora dobit ove godine pasti.

Novi izvršni direktor James Quincey je istaknuo da je ostvarena dobit iznad očekivanja, a zahvaljujući snažnijoj potražnji za zdravijim negaziranim pićima te onima bez ili s niskom razinom šećera. Coca-Cola, kao i njen konkurent PepsiCo, razvijaju liniju negaziranih pića te pojačavaju napore u smjeru smanjenja šećera u svojim napicima, a uslijed pada potražnje za onima s visokim udjelom šećera, navodi Reuters.

“Rezultati u drugom tromjesečju svjedoče kontinuiranom napretku u skladu sa strateškim prioritetima koje smo postavili u cilju ubrzavanja transformacije poslovanja kompanije isključivo u području bezalkoholnih napitaka, s uravnoteženim rastom u svim linijama proizvoda kojima je kupac na prvom mjestu”, rekao je Quincey. (H)

Pročitajte još vijesti!

Probavni enzimi_hidracija

Poražavajuće prehrambene navike Hrvata

Ljeti je važno brinuti o hidraciji organizma i konzumiranju lako probavljivih namirnica, no što ako je probava otežana zbog

Read More...
cola

26 studenata na ljetnoj praksi u Coca-Coli HBC Hrvatska

U šest tjedana programa Coke Summership studenti će stjecati dragocjena praktična iskustva i nova znanja uz rad s mentorima

Read More...
dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake