Na Croatia boat showu stotinjak plovila

In Sajmovi i izložbe
Croatia boat show

Ovogodišnji, 19. Croatia boat show održat će se od 5. do 9. travnja na Zapadnoj obali u Splitu, gdje će na kopnu i u moru biti izloženo stotinjak plovila, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare organizatori tog sajma.

Tržište plovila se probudilo, zbog čega ove godine očekujemo uzlazni trend na sajmu i u broju izlagača, istaknuo je direktor sajma Robert Šormaz.

Na Croatia boat showu tradicionalno se predstavljaju atraktivni modeli jahti, katamarana, gumenjaka i drugih plovila, a predstavit će se i charter tvrtke i proizvođači nautičke opreme te neki luksuzni automobili.

Ove će se godine predstaviti primjerice modeli Adler ili Bali katamarani, novi modeli Lagoon plovila i Targa, a novost su izvanbrodski motori (pente) na plin itd.

Najviše upita za plovila organizatori Croatia boat showa dobili su iz Skandinavije.

“U zadnje vrijeme na sajmovima dobro idu mahom gumenjaci, no to nisu mali gumenjaci, nego oni koji dostižu 13 metara s kabinom ili bez nje, s jednim ili dva motora. Ljudi traže brza plovila kojima mogu za kratko vrijeme negdje stići. Za čarteraše su atraktivni katamarani, za koje se nakon kupnje čeka isporuka dvije godine jer je tržište vrlo aktivno”, rekao je Šormaz, dodajući da pregovaraju i s Uberom, koji je nedavno objavio kako u taksi službu namjerava ući s plovilima.

Dosadašnji direktor Croatia boat showa Vicenco Blagaić ocijenio je kako je ove godine, nakon devet godina pada, prvi put na sajmu u Duesseldorfu osjetio pomak i lagano buđenje tržišta. “Prije krize je naš sajam bio šesti u svijetu. Već 19 godina imamo tradiciju usprkos krizi i lošim trendovima, nestanku 80 posto klijenata te tvornica, no sada se sve polako vraća. Pitanje je hoćemo li se ikada više moći vratiti na brojke koje smo imali 2007. ili godinu poslije nje”, rekao je Blagaić. (H)

You may also read!

Putovanja

Hrvatska u društvu Pariza, Rio de Janeira i New Yorka

Hrvatska je jedna od omiljenijih turističkih destinacija što je potvrdilo 19,4 milijuna turista koji su je posjetili u 2018.,

Read More...
viva

L’Oréal na sajmu VIVATECH 2019 predstavio nove tehnologije namijenjene industriji ljepote

Na četvrtom izdanju sajma startupova, digitalnih transformacija i inovacija VIVATECH 2019 (Viva Technology Paris 2019), koji se održao u

Read More...
kaufland

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.