Na Croatia boat showu stotinjak plovila

In Sajmovi i izložbe
Croatia boat show

Ovogodišnji, 19. Croatia boat show održat će se od 5. do 9. travnja na Zapadnoj obali u Splitu, gdje će na kopnu i u moru biti izloženo stotinjak plovila, najavili su u srijedu na konferenciji za novinare organizatori tog sajma.

Tržište plovila se probudilo, zbog čega ove godine očekujemo uzlazni trend na sajmu i u broju izlagača, istaknuo je direktor sajma Robert Šormaz.

Na Croatia boat showu tradicionalno se predstavljaju atraktivni modeli jahti, katamarana, gumenjaka i drugih plovila, a predstavit će se i charter tvrtke i proizvođači nautičke opreme te neki luksuzni automobili.

Ove će se godine predstaviti primjerice modeli Adler ili Bali katamarani, novi modeli Lagoon plovila i Targa, a novost su izvanbrodski motori (pente) na plin itd.

Najviše upita za plovila organizatori Croatia boat showa dobili su iz Skandinavije.

“U zadnje vrijeme na sajmovima dobro idu mahom gumenjaci, no to nisu mali gumenjaci, nego oni koji dostižu 13 metara s kabinom ili bez nje, s jednim ili dva motora. Ljudi traže brza plovila kojima mogu za kratko vrijeme negdje stići. Za čarteraše su atraktivni katamarani, za koje se nakon kupnje čeka isporuka dvije godine jer je tržište vrlo aktivno”, rekao je Šormaz, dodajući da pregovaraju i s Uberom, koji je nedavno objavio kako u taksi službu namjerava ući s plovilima.

Dosadašnji direktor Croatia boat showa Vicenco Blagaić ocijenio je kako je ove godine, nakon devet godina pada, prvi put na sajmu u Duesseldorfu osjetio pomak i lagano buđenje tržišta. “Prije krize je naš sajam bio šesti u svijetu. Već 19 godina imamo tradiciju usprkos krizi i lošim trendovima, nestanku 80 posto klijenata te tvornica, no sada se sve polako vraća. Pitanje je hoćemo li se ikada više moći vratiti na brojke koje smo imali 2007. ili godinu poslije nje”, rekao je Blagaić. (H)

You may also read!

burilovic

Burilović: Rast još nije na razinama koje priželjkujemo, no ide se u pravom smjeru

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u petak su ocijenili kako stopa rasta BDP-a još uvijek nije na razinama koje

Read More...
turizam

U komercijalnom smještaju u 2019. turista 5 posto, a noćenja 2 posto više

U komercijalnim smještajnim objektima u 2019. boravilo je 19,5 milijuna turista ili 5 posto više nego u 2018., dok

Read More...
kraš

Kraš grupa: Neto dobit lani 15,6 milijuna kuna

Kraš grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 15,6 milijuna kuna, što je smanjenje za 68,7 posto u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.