Croatia osiguranje preuzima Cardif osiguranje

In Osiguranja
crosig

Najveći hrvatski osiguravatelj Croatia osiguranje objavio je u četvrtak kako je s francuskim BNP Paribas Cardif osiguranjem sklopio ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u Cardif osiguranju Hrvatska.

Ugovor je sklopljen u srijedu, 24. svibnja, a valjanost će steći po dobivanju odobrenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, navode iz Croatia osiguranja.

BNP Paribas Cardif osiguranje osiguravajuća je kuća koja je na hrvatskom tržištu prisutna od srpnja 2007. godine.

Prema zadnjim dostupnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Cardif je krajem travnja ove godine držao 0,10 postotni udio na hrvatskom tržištu osiguranja.

Zaračunata bruto premija Cardifa na kraju travnja je iznosila 3,2 milijuna kuna i u potpunosti se odnosi na premiju zaračunatu u segmentu neživotnih osiguranja.

Croatia osiguranje je travanj završilo sa zaračunatom bruto premijom od 1,03 milijarde kuna, što čini 30,9 postotni tržišni udio na hrvatskom tržištu. (H)

You may also read!

IMR

Hrvatska je pristupanjem EU profitirala, ali nedovoljno

„Hrvatska je danas, šest godina nakon pristupanja EU, gospodarski znatno snažnija zemlja. O tome svjedoče svi pokazatelji, od povećane

Read More...
Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

„Tržište nekretnina u Hrvatskoj raste, ali je visoko segmentirano, ponajprije prema lokaciji, a potom i prema vrstama i kvaliteti

Read More...
kupujmo hrv

Akcija Kupujmo hrvatsko u Splitu

Hrvatska gospodarska komora obilježit će 22. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko, u Splitu gdje će 21. i 22. svibnja domaći

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.