Croatia osiguranje steklo certifikat Poslodavac Partner

In Zaposlenost / plaće
Croatia osiguranje

Croatia osiguranje, vodeći domaći osiguratelj koji posluje u sastavu Adris grupe, krajem je prosinca dovršilo postupak certifikacije za stjecanje certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o certifikatu kojim se potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, a koji od 2005. godine dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO. Croatia osiguranje prvo je i za sada jedino osiguravajuće društvo koje je steklo ovaj prestižni certifikat.

Kako bi steklo ovaj certifikat, Croatia osiguranje moralo je proći kroz nezavisnu analizu svog sustava upravljanja ljudskim resursima. Analiza obuhvaća 5 ključnih HR područja – HR strategiju, procese regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom zaposlenika, usavršavanje i razvoj zaposlenika te odnos kompanije prema zaposlenicima.

„U Croatia osiguranju čvrsto vjerujemo da su naši zaposlenici najveća korporativna vrijednost. Njihovo zadovoljstvo i sigurnost naši su prioriteti, a poštovanje zaposlenika i zaštita njihovih prava naša su trajna odrednica. U CO-u smo stoga istinski posvećeni fair procjeni radnog učinka i adekvatnom motivirajućem nagrađivanju zaposlenika te kontinuirano ulažemo u njihov osobni i profesionalni razvoj. Usavršavanja i edukacije provodimo u suradnji s nizom institucija, među kojima smo posebno ponosni na specijalistički poslijediplomski studij kojeg smo pokrenuli u suradnji s FER-om a koji trenutno polazi 25 naših kolega iz svih dijelova kompanije“ istaknuo je Ivan Bilać, direktor Sektora za ljudske resurse, povodom stjecanja ovog priznanja.

U procesu certifikacije, Croatia osiguranje osobito se istaknulo fokusom na strateško planiranje upravljanja ljudskim resursima, kvalitetnim dizajnom i provedbom procesa selekcije kandidata za otvorena radna mjesta. U tvrtki je razvijena snažna interna komunikacija te sustavi putem kojih je moguća razmjena znanja kao i predlaganje sugestija za unapređenje poslovnih procesa. Na taj način Croatia, kao digitalni i tržišni lider na osigurateljnom tržištu pokazuje predanost kontinuiranom razvoju poslovanja, ali i radnih uvjeta za sve zaposlenike.

CO je kao ugledna kompanija prepoznata i na području društvene odgovornosti na kojem praktički od samog osnivanja daje značajnu podršku zajednici u kojoj posluje. Tradicionalna sponzorstva i donacije usmjereni su mahom prema lokalnoj zajednici, i to na području sporta, kulture, znanosti i humanitarnih djelatnosti, a u kriznim situacijama, poput nedavnih potresa i pandemije, Croatia je u pravilu među prvima koji svojim resursima pomažu zajednici.

Digitalna transformacija poslovanja uvelike određuje osigurateljnu industriju u proteklom periodu. Kao osigurateljni digitalni lider na ovim područjima, Croatia značajno ulaže u digitalizaciju vlastitog poslovanja te predvodi razvoj ukupnog domaćeg tržišta.

„Croatia osiguranje trenutno ulaže više od 200 milijuna kuna u razvoj i osuvremenjivanje vlastitih proizvoda i inovativne usluge. Među inovacijama se svakako ističe LAQO – prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje i najveći tehnološki iskorak na domaćem tržištu osiguranja. Posvećenost inovacijama i kvaliteti te sloboda u kreiranju novih vrijednosti čini Croatiju sve privlačnijim poslodavcem. Posebno smo ponosni što nas mladi sa STEM područja sve više prepoznaju kao mjesto na kojem se trenutno događaju uzbudljive stvari i na kojem vrijedi razvijati vlastitu, pametnu karijeru“ istaknuo je Bilać.

You may also read!

zaher

Subvencije odigrale pozitivnu ulogu na tržištu nekretnina u nekim županijama

Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres

Read More...
martina Nimac Kalcina

Zajednica obiteljskog turizma HGK resornom ministarstvu iznijela prijedloge mjera za olakšanje poslovanja

Privatni smještaj prošle godine izgubio 14 tisuća kreveta i tri tisuće iznajmljivača. Oslobođenje plaćanja prve rate godišnjeg paušalnog poreza na

Read More...
ugostitelji

Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore: očekujemo potporu poslovanju ugostitelja na dulje razdoblje

Najavljeno otvaranja terasa ugostiteljskih objekata korak je ka normalizaciji poslovanja, iako za većinu ugostitelja takav oblik rada neće donijeti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.