Crobexi nastavili uspon i na početku nove godine

In Financije i gospodarstvo
crobex

Na Zagrebačkoj burzi protekloga su tjedna Crobexi nastavili uspon četvrti tjedan uzastopce, dosegnuvši najviše razine od kraja ožujka 2017. godine, uz solidan promet.

Crobex indeks je porastao protekloga tjedna za 0,71 posto, na 2.036 bodova, što je njegova nova najviša razina od 27. ožujka 2017. godine. Crobex10 ojačao je, pak, 0,64 posto, na 1.209 bodova te je na najvišoj razini od 21. ožujka 2017. godine.

Redovni promet dionicama iznosio je 27,5 milijuna kuna, što je otprilike dvostruko više nego u tjednu ranije. Uz to, u blok prometu dionicom HT-a ostvareno je još 2,3 milijuna kuna, i to po cijeni od 175 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju, 6,2 milijuna kuna, prošloga je tjedna ostvaren dionicom Valamar Rivijere, uz rast njezine cijene za 0,26 posto, na 38,6 kuna. U fokusu investitora bila je i dionica HT-a, kojom je ostvareno 5,9 milijuna kuna, a cijena joj je pritom skočila 2,88 posto, na 178,5 kuna.

S prometom od 4,4 milijuna kuna slijedila je dionica Optima telekoma, kojoj je cijena skočila 8,3 posto, na 8,5 kuna pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica. Promet veći od milijun kuna ostvaren je s još četiri izdanja.

Pritom je cijena Podravke oslabila 0,21 posto, na 482 kune, a povlaštene dionice Adrisa 0,99 posto, na 499 kuna, dok su dionice Zagrebačke banke poskupile 3,2 posto, na 64,5 kuna, a HPB-a za 4,2 posto, na 625 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, nešto veći cjenovni pad zabilježila je dionica Instituta IGH, za 9,82 posto, na 101 kunu. Prošloga se tjedna trgovalo s ukupno 66 dionica, pri čemu je njih 29 zabilježilo rast cijene, a 30 pad. Cijene sedam dionica ostale su na tjednoj razini nepromijenjene. (H)

You may also read!

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara, U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO

Read More...
grcic

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i

Read More...
Kaufland

Kaufland: Našim kupcima nudimo isključivo domaću lubenicu

Sezona lubenica u punom je jeku, a ovoj slatkoj i osvježavajućoj ljetnoj poslastici teško je odoljeti u vrućim ljetnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.