DAB prihvatio ponudu HPB-a za kupnju dionica Jadranske banke

jadranska banka

Hrvatska poštanska banka (HPB) objavila je u petak da je Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) prihvatila obvezujuću ponudu HPB-a za kupnju Jadranske banke.

“Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) je 4. svibnja obavijestila da prihvaća obvezujuću ponudu Hrvatske poštanske banke upućenu 20. travnja za kupnju dionica Jadranske banke d.d. Šibenik u sanaciji”, izvijestili su iz HPB-a.

Uprava DAB-a, kako se navodi, dala je suglasnost na tekst Memoranduma o razumijevanju kojim se detaljno reguliraju jamstva vezana uz navedenu transakciju.

Za provedbu transakcije potrebne su suglasnosti Nadzornog odbora, Glavne skupštine HPB-a i regulatora, podsjećaju iz HPB-a, uz napomenu da će o svim budućim koracima pravovremeno obavijestiti investicijsku javnost.

DAB je početkom listopada 2015. godine otvorio sanacijski postupak nad Jadranskom bankom, a sredinom veljače prošle godine DAB je objavio javni poziv za kupnju stopostotnog udjela u Jadranskoj banci.

Iz HPB-a su krajem travnja izvijestili kako bi preuzimanje Jadranske banke trebala zaključiti u prvoj polovici ove godine.

“U završnoj smo fazi i mislim da smo najvećim dijelom sve dogovorili, dvije sitnije stvari još traju, no mislim da ćemo i to dovršiti vrlo skoro”, rekao je tada predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.

HPB je krajem travnja objavio i financijsko izvješće za prvo tromjesečje ove godine u kojem je ta banka ostvarila neto dobit od 66,2 milijuna kuna, što je znatno bolji rezultat u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je dobit iznosila 4,9 milijuna kuna i najbolji kvartalni rezultat u posljednjih deset godina. Operativna dobit je, pak, na godišnjoj razini bila 9,7 posto manja te je iznosila 69,3 milijuna kuna. (H)

Pročitajte još vijesti!

Poslovni aspekti trgovine

Izašla nova knjiga – “Poslovni aspekti trgovine”

Iz tiska je izašla knjiga “Poslovni aspekti trgovine” u izdanju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Knjigu su uredili članovi Katedre

Read More...
Adrovic

Novih kredita na hrvatskom tržištu ove godine više od 60 mlrd kuna

Za razliku od 2017. godine, kada je zbog izbijanja krize u Agrokoru tržište kredita “malo zaškripalo”, u 2018. kreditni

Read More...
crikva

PBZ CO i Erste službeno preuzeli crikvenički Jadran

Mirovinski fondovi PBZ CO i Erste preuzeli su i službeno u utorak 70,74 posto udjela u crikveničkom Jadranu, a

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake