Dalić: Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije može naprijed

dalic

Investicije, kapital i poduzetnici mogu unaprijediti gospodarstvo u Sisačko-moslavačkoj županiji čemu će Vlada pomoći, rekla je u ponedjeljak potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja je sudjelovala na predstavljanju projekta “Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija”.

“Ne prihvaćamo da je najveća stopa nezaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji i da je to datost. To je danas tako, ali može i sigurno će se promijeniti, a za to su potrebne investicije i kapital. Potrebni su poduzetnici koji su spremni prihvatiti rizik, a ujedno razumiju i poznaju mogućnosti koje pojedina županija ima”, rekla je potpredsjednica Dalić.

Kako bi potaknule ciklus privlačenja novih investicija u županije, Agencija za investicije i konkurentnost, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA pokrenule su pilot projekt “Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija” te potpisale sporazum o suradnji.

Projekt je pokrenut na inicijativu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Njime se želi se pojasniti onima koji žele investirati u Hrvatskoj koje su specifičnosti i prilike koje unutar generalnih pogodnosti u Hrvatskoj ima svaka županija.

“Želimo spriječiti da investitor napusti Hrvatsku jer je razočaran prijemom i podrškom. Iskustva koja smo stekli u pripremi projekta u Sisačko-moslavačkoj županiji namjeravamo prenijeti u ostale županije u kojima želimo otvoriti dodatni proces za komunikaciju s investitorima”, rekla je Dalić.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić komparativnim prednostima Sisačko-moslavačke županije u privlačenju investitora vidi dobar geostrateški položaj, prometnu povezanost, raspoloživu stručnu radnu snagu, dvadesetak poduzetničkih zona te poticajne mjere lokalne i regionalne samouprave.

Na pitanje novinara kako komentira izjave i stajališta Zlatka Hasanbegovića, ministrica Dalić je odgovorila kako smatra da njegove izjave ne zaslužuju posebne komentare.

“Svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, pa je na temelju toga kolega Hasanbegović donio svoje odluke, iza kojih, kao i svatko od nas, stoji. Budući da svatko od nas stoji iza svojih odluka mora biti svjestan svih posljedica koje one izazivaju u budućnosti”, rekla je Dalić.

Novinari su je također pitali smatra li da će Agrokor, odnosno Konzum, iskoristiti turističku sezonu za stabilizaciju poslovanja, na što je odgovorila kako izvanredna uprava u Agrokoru ima upravo za cilj cjelokupno poslovanje sustava podići na približno normalnu razinu, kako bi maksimalno iskoristio turističku sezonu za generiranje prihoda.

“Probleme u Agrokoru Vlada prilikom formiranja nije željela ni očekivala, jer nije bilo vidljivih naznaka. Međutim, kako su se problemi u Agrokoru gomilali, Vlada je reagirala pravovremeno, s ciljem zaštite i dobavljača i stabilnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanja radnih mjesta”, rekla je Dalić.

Ona i župan Žinić posjetili su i Poduzetnički inkubator Pisak, Međunarodni kulinarski institut Kul In i i Proizvodni pogoni tvrtke Applied Ceramics. (H)

Pročitajte još vijesti!

martina-dalić

AGROKOR: Dalić očekuje da banke regresnu naplatu mjenica ne provode prisilno

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u srijedu kako očekuje od banaka da

Read More...
hub

HUB: Nacionalna referentna stopa smanjena 0,09 do 0,20 postotnih bodova

Hrvatska udruga banaka (HUB) objavila je novi izračun Nacionalne referentne stope prosječnog troška financiranja hrvatskog bankovnog sektora (NRS), koju

Read More...
krug

Udruga Krug – poduzetnice godine su Milena Mičić, Slavica Grkeš i Ljiljana Vukšić

Udruga poslovnih žena Hrvatske “Krug” u srijedu je dodijelila nagrade za poduzetnice 2016. godine – poduzetnica godine je Milena

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!