Dalić: Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije može naprijed

dalic

Investicije, kapital i poduzetnici mogu unaprijediti gospodarstvo u Sisačko-moslavačkoj županiji čemu će Vlada pomoći, rekla je u ponedjeljak potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja je sudjelovala na predstavljanju projekta “Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija”.

“Ne prihvaćamo da je najveća stopa nezaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji i da je to datost. To je danas tako, ali može i sigurno će se promijeniti, a za to su potrebne investicije i kapital. Potrebni su poduzetnici koji su spremni prihvatiti rizik, a ujedno razumiju i poznaju mogućnosti koje pojedina županija ima”, rekla je potpredsjednica Dalić.

Kako bi potaknule ciklus privlačenja novih investicija u županije, Agencija za investicije i konkurentnost, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA pokrenule su pilot projekt “Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija” te potpisale sporazum o suradnji.

Projekt je pokrenut na inicijativu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Njime se želi se pojasniti onima koji žele investirati u Hrvatskoj koje su specifičnosti i prilike koje unutar generalnih pogodnosti u Hrvatskoj ima svaka županija.

“Želimo spriječiti da investitor napusti Hrvatsku jer je razočaran prijemom i podrškom. Iskustva koja smo stekli u pripremi projekta u Sisačko-moslavačkoj županiji namjeravamo prenijeti u ostale županije u kojima želimo otvoriti dodatni proces za komunikaciju s investitorima”, rekla je Dalić.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić komparativnim prednostima Sisačko-moslavačke županije u privlačenju investitora vidi dobar geostrateški položaj, prometnu povezanost, raspoloživu stručnu radnu snagu, dvadesetak poduzetničkih zona te poticajne mjere lokalne i regionalne samouprave.

Na pitanje novinara kako komentira izjave i stajališta Zlatka Hasanbegovića, ministrica Dalić je odgovorila kako smatra da njegove izjave ne zaslužuju posebne komentare.

“Svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, pa je na temelju toga kolega Hasanbegović donio svoje odluke, iza kojih, kao i svatko od nas, stoji. Budući da svatko od nas stoji iza svojih odluka mora biti svjestan svih posljedica koje one izazivaju u budućnosti”, rekla je Dalić.

Novinari su je također pitali smatra li da će Agrokor, odnosno Konzum, iskoristiti turističku sezonu za stabilizaciju poslovanja, na što je odgovorila kako izvanredna uprava u Agrokoru ima upravo za cilj cjelokupno poslovanje sustava podići na približno normalnu razinu, kako bi maksimalno iskoristio turističku sezonu za generiranje prihoda.

“Probleme u Agrokoru Vlada prilikom formiranja nije željela ni očekivala, jer nije bilo vidljivih naznaka. Međutim, kako su se problemi u Agrokoru gomilali, Vlada je reagirala pravovremeno, s ciljem zaštite i dobavljača i stabilnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanja radnih mjesta”, rekla je Dalić.

Ona i župan Žinić posjetili su i Poduzetnički inkubator Pisak, Međunarodni kulinarski institut Kul In i i Proizvodni pogoni tvrtke Applied Ceramics. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake