Dani tradicionalnih okusa u sedam mjesta Zagrebačke županije

In Sajmovi i izložbe
okus

U deset županija od 15. do 25. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, u kojima sudjeluje više od sto ugostiteljskih objekata, među kojima i deset iz Zagrebačke županije, koja se u tu manifestaciju uključila putem svoje Turističke zajednice koja je o tome izvijestila u petak na konferenciji za medije.

“Riječ je o zajedničkoj manifestaciji sustava turističkih zajednica u 10 županija u koju se od 2016. uključuju ugostitelji-nositelji standarda ‘Okusi’ i to se prvi puta organizira na nacionalnoj razini u idućih deset dana. Iz Zagrebačke županije sudjeluje deset ugostitelja iz koji će, kao i drugi u Hrvatskoj, tradicionalne gastro specijalitete zagrebačkoga kraja ponuditi po promotivnim cijenama”, izvijestila je na konferenciji za medije direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Dodala je da će se priredba odražavati u sedam mjesta Zagrebačke županije, a od nje se očekuje doprinos vidljivosti i jačanju tržišne prepoznatljivosti ugostiteljske ponude županije, koja je, po njezinoj ocjeni, vrlo jaki motiv za dolazak turista, što se pokazalo i nedavnom manifestacijom “Idemo na selo”.

Alilović je rekla i kako iduću godinu u Zagrebačkoj županiji vide kao jednu od jačih za turizam zbog predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a, jer se očekuje da će osim Zagreba europski dužnosnici posjećivati i okolicu.

“Vjerujem da će naši ugostitelji prepoznati važnost takvog događanja za Hrvatsku i županiju i spremno dočekivati goste, a enogastronomija je i veliki svjetski trend u koji se i mi nastojimo uklopiti što bolje uz marketinške i promotivne aktivnosti”, kazala je Alilović, koja do kraja ove godine očekuje dvoznamenkasti porast turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, kao nastavak trenda iz prošlih mjeseci.

Iznijela je i podatke iz eVisitora da je Zagrebačku županiju u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo 122,7 tisuća turista ili 13,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a porast od 13 posto ostvaren je i sa 210 tisućom noćenja. (H)

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.