Dani tradicionalnih okusa u sedam mjesta Zagrebačke županije

In Sajmovi i izložbe
okus

U deset županija od 15. do 25. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, u kojima sudjeluje više od sto ugostiteljskih objekata, među kojima i deset iz Zagrebačke županije, koja se u tu manifestaciju uključila putem svoje Turističke zajednice koja je o tome izvijestila u petak na konferenciji za medije.

“Riječ je o zajedničkoj manifestaciji sustava turističkih zajednica u 10 županija u koju se od 2016. uključuju ugostitelji-nositelji standarda ‘Okusi’ i to se prvi puta organizira na nacionalnoj razini u idućih deset dana. Iz Zagrebačke županije sudjeluje deset ugostitelja iz koji će, kao i drugi u Hrvatskoj, tradicionalne gastro specijalitete zagrebačkoga kraja ponuditi po promotivnim cijenama”, izvijestila je na konferenciji za medije direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Dodala je da će se priredba odražavati u sedam mjesta Zagrebačke županije, a od nje se očekuje doprinos vidljivosti i jačanju tržišne prepoznatljivosti ugostiteljske ponude županije, koja je, po njezinoj ocjeni, vrlo jaki motiv za dolazak turista, što se pokazalo i nedavnom manifestacijom “Idemo na selo”.

Alilović je rekla i kako iduću godinu u Zagrebačkoj županiji vide kao jednu od jačih za turizam zbog predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a, jer se očekuje da će osim Zagreba europski dužnosnici posjećivati i okolicu.

“Vjerujem da će naši ugostitelji prepoznati važnost takvog događanja za Hrvatsku i županiju i spremno dočekivati goste, a enogastronomija je i veliki svjetski trend u koji se i mi nastojimo uklopiti što bolje uz marketinške i promotivne aktivnosti”, kazala je Alilović, koja do kraja ove godine očekuje dvoznamenkasti porast turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, kao nastavak trenda iz prošlih mjeseci.

Iznijela je i podatke iz eVisitora da je Zagrebačku županiju u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo 122,7 tisuća turista ili 13,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a porast od 13 posto ostvaren je i sa 210 tisućom noćenja. (H)

You may also read!

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara, U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO

Read More...
grcic

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i

Read More...
Kaufland

Kaufland: Našim kupcima nudimo isključivo domaću lubenicu

Sezona lubenica u punom je jeku, a ovoj slatkoj i osvježavajućoj ljetnoj poslastici teško je odoljeti u vrućim ljetnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.