Na Danima poslova u turizmu 70-ak poslodavaca

1kuhinja

Procjenjuje se da će ove godine za rad u turističko-ugostiteljskim zanimanjima trebati 15 do 20 tisuća radnika, istaknuto je u srijedu u Osijeku “Danima poslova u turizmu” na kojima sudjeluje 70-ak poslodavaca.

Dani poslova u turizmu ove se godine održavaju po drugi put, a s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao sektora koji pruža mogućnosti zapošljavanja, istaknula je na otvorenju te manifestacije u Osijeku pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal.

Imamo najave otvaranja novih hotela i u Ministarstvu moramo o tome voditi računa. Stoga održavanjem Dana poslova u turizmu želimo što većem broju mladih koji pohađaju ugostiteljske i turističke smjerove u srednjim školama omogućiti da iz prve ruke, od osoba koje se time bave duži niz godina, saznaju zašto raditi u turizmu, naglasila je Shejbal.

Podsjetila je da je Ministarstvo raspisalo natječaj za polaznike srednjih škola i visokih učilišta “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”, a putem kojega će se dodijeliti ukupno 50 tisuća kuna za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Na Danima poslova u turizmu u Osijeku sudjeluje 70-ak poslodavaca, a ponudu poslova u turističkoj sezoni predstavljaju prije svega hotelijeri, posebice s Jadrana, ali i neki brodari i drugi poslodavci.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Ante Lončar istaknuo je kako je cilj na jednom mjestu spojiti poslodavce s nezaposlenim osobama, a kako bi u izravnom kontaktu možda već sada angažirali radnike za predstojeću turističku sezonu.

Osječko-baranjski dožupan Petar Lagator izrazio je zadovoljstvo što su Dani poslova u turizmu u Osijeku privukli veliki broj mladih te se nada da će što veći broj mladih dobiti posao u turizmu, ali ne samo na moru nego i na području i same županije i tako sudjeluje u razvoju kontinentalnog turizma.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt ministarstava rada i mirovinskoga sustava te turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu,

Dani poslova u turizmu prvi su put održani prošle godine i to u ožujku u Osijeku, Zagrebu i Kninu, a okupili su ukupno više od 110 poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te ih je posjetilo oko 14 tisuća osoba.

Ove će se godine, uz Osijek, manifestacija održati u Zagrebu (26. siječnja) i Splitu (2. veljače). (H)

Pročitajte još vijesti!

odrzan_11_susret_trgovaca_hok_a

Održan 11. Susret trgovaca HOK-a

Ovim susretom oblikovani su zaključci s ciljem očuvanja i razvoja trgovačke struke U Koprivnici je 24. i 25. svibnja

Read More...
dm romobilijada

Održana dm romobilijada

U utrci romobilima kod HNK natjecalo se 67 timova U subotu, 26. svibnja 180 ljubitelja romobila pridružilo se dm

Read More...
kras

Kraš i Agrokor demantiraju navode o pogodovanju dobavljačima

Iz Kraša i koncerna Agrokor u petak su demantirali navode o pogodovanju izvanredne uprave Agrokora pojedinim dobavljačima prilikom razvrstavanja

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake