Delegacija Vlade RH i predstavnici turističkog sektora u hotelu Ambasador

In Iz zemlje
vlada

U Hotelu Ambasador u Opatiji danas su se okupili čelni ljudi hrvatskog turizma, predstavnici državnog vrha i župani primorskih županija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je radni sastanak Vlade s turističkim sektorom na kojem se razgovaralo o aktualnoj turističkoj sezoni, epidemiološkoj situaciji te mjerama poduzetim za gospodarski i turistički sektor. Sastanku u Hotelu Ambasador, uz premijera, prisustvovali su i ministri Nikolina Brnjac, Davor Božinović, Vili Beroš, Oleg Butković, Marija Vučković, Tomislav Ćorić te Josip Aladrović. Cilj sastanka je bio ukazati na uspjeh sezone u okolnostima pandemije i uspješnu prezentaciju Hrvatske kao sigurne destinacije.

„Jako smo ponosni što se jedan od najznačajnijih turističkih skupova, na kojem je Vlada RH okupila sve ključne aktere hrvatskoga turizma, održao baš u hotelu Ambasador. Ova sezona je startala vrlo uspješno za hrvatski turizam, a posebno za područje Kvarnera i vjerujemo da će se dobri rezultati nastaviti jer Vlada RH ima vrlo dobar model borbe protiv pandemije. Mi smo u LRH i više nego zadovoljni dosadašnjim brojkama, ali mi smo od prvog dana vjerovali u cijeli naš tim i optimistično se pripremali za ovu sezonu, što je u konačnici donijelo dobar rezultat, a nadamo se da će se tako nastaviti i kroz kolovoz i rujan“, izjavili su iz LRH.

Osim turističkog dijela sezone, Opatija ima veliki potencijal i mogućnosti za dovođenje domaćih i međunarodnih skupova. Jedan od ključnih ciljeva u narednom razdoblju, upravo kako bi Opatija došla na kartu nezaobilaznih destinacija po pitanju MICE-a je kvalitetno brendiranje destinacije i uspješno vođenje destinacijskog marketinga. LRH želi postati vodeća kompanija u ovom segmentu i zato su krenuli u rekonstrukciju nekoliko objekata kako bi mogli ponuditi još veću kvalitetu te potpuno opremljene dvorane i sve što je potrebno za organizaciju međunarodnih skupova na visokoj razini.

„Opatija je predivna destinacija, a rujan i listopad idealni su mjeseci za razonodu, individualni odmor i opuštanje. More je još uvijek toplo, a kao i tijekom vrhunca sezone svaki posjetitelj može uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi te prekrasnom krajoliku i povijesnim ljepotama Opatije i Kvarnera. Osim turističkog aspekta, ti mjeseci su kao stvoreni za konferencije, radionice, edukacije i brojne druge evente. Opatijska rivijera je prestižna turistička destinacija s dugačkom tradicijom kongresnog turizma na Jadranu, posebice zbog svoje blizine Zagrebu“, izjavio je član Uprave LRH Karl Eckerstorfer.

Zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti poslovanja, izvrsnim smještajem i besprijekornom uslugom, Liburnia Hotels & Villas svake godine privlače brojne skupove. Liburnia Hotels & Villas također može ponuditi manje prostorije za poslovne sastanke, radionice i obuke. Domjenci i poslovne večere mogu se organizirati u svim Liburnia Hotels & Villas hotelima te se mogu pohvaliti i bogatom gastronomskom ponudom.

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.